Imprimare
PDF

Probleme mari pentru Cristian Adomnitei. Patroana firmei Laser Co a confirmat acuzatiile procurorilor DNA


Letitia Popa, fina primarului Gheorghe Nichita si patroana firmei de la care Consiliul Judetean a achizitionat „pe hartie“ sute de albume de prezentare, a recunoscut mai multe ilegalitati comise de angajatii Consiliului Judetean in dosarul in care Cristian Adomnitei (seful CJ Iasi) a fost pus sub control judiciar, relateaza „Adevarul”.

In motivarea incheierii prin care seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar si angajatele CJ, Teodora Jinga si Carmen Irimescu au fost plasati sub control judiciar se arata ca Letitia Popa a dat declaratii in fata instantei, in prima faza, referitor la respectarea a doar 11 din cele 16 repere stabilite in contractul semnat de Laser Co cu CJ Iasi. „Aceasta imprejurare este confirmata de inculpata Popa Letitia care, cu prilejul declaratiei date in fata judecatorului de drepturi si libertati, a confirmat ca la aceasta data intr-adevar au fost predate doar 11 din cele 16 repere, reperele nepredate avand o valoare totala, conform contractului, de 213.000 de lei“, arata judecatorii in motivarea obtinuta de „Ziarul de Iasi”.

Letitia Popa a mai precizat ca, ulterior, in cursul anului 2014, Laser Co ar mai fi predat o parte din reperele stabilite initial, „fara a preciza numarul acestora“.

„In categoria acestora nefiind incluse albumele de prezentare care in fapt pre­zentau valoarea cea mai mare si care, potrivit declaratiei acesteia, au primit bun de tipar abia in luna noiembrie a anului 2014“, se mai arata in motivare.

Cea de-a doua declaratie incriminatorie pentru angajatii si seful de la CJ, data de Letitia Popa, este cea referitoare la presupusa restituire a albumelor catre Laser Co pentru ca aceastea sa fie actualizate cu imagini cu aeroportul. In motivare, judecatorul sustine ca „aceste albume nu au existat si nu au fost niciodata predate CJ Iasi, singurele gasite la sediul CJ fiind cele 200, predate de SC Laser Co, in luna februarie 2015“.

Referitor la procesul verbal prin care se preciza in fals ca albumele ar fi fost restituite, potrivit motivarii, Cristian Adomnitei nu a putut explica, in timpul audierii sale de la Tribunal, de ce nu le-a precizat acest lucru si celor trei auditori care investigau lipsa din gestiunea CJ a respectivelor bunuri. „Restituirea unui numar de 948 de albume de prezentare a judetului Iasi in vederea refacerii catre SC Laser Co SRL nu s-a produs niciodata, inculpata Popa Letitia declarand in fata judecatorului de drepturi si libertati ca aceasta restituire nu a avut loc niciodata, dar cu toate acestea a semnat, fara a putea justifica acest lucru, procesul verbal nr. 63/11.02.2015, refuzand sa dea declaratii cu privire la imprejurarile semnarii acestuia, respectiv relevarea identitatii persoanei care i-a prezentat la sediul SC Laser Co acest inscris spre semnare“, se mai arata in motivarea.

Tot Letitia Popa a declarat in fata instantei ca, de fapt, albumele de prezentare care figurau ca predate din decembrie 2013 au fost trimise, pana la urma, la SC Accent Print din Suceava pentru a fi realizate, si nu actualizate.