Imprimare
PDF

Primarul Chirica:Iesenii vor fi gazde primitoare pentru credinciosii care vor veni sa-l vada pe Papa


Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a declarat vineri ca venirea Papei Francisc in oras, in carul vizitei pe care o Suveranul Pontif va efectua in Romania in perioada 31 mai-2 iunie, reprezinta un moment istoric atat pentru localnici, dar si pentru cei care vor veni in pelerinaj pentru a se intalni cu Sanctitatea Sa.
‘Este o veste care ne-a luat prin surprindere, in sensul bun al cuvantului. Iasiul va fi o gazda primitoare pentru Sanctitatea Sa Papa Francisc. Cu siguranta pentru Iasi, ieseni, pentru toti romanii oriunde s-ar afla ei, este un moment de importanta istorica. Suntem un popor predominant ortodox, dar in primul rand suntem un popor predominant crestin. Sanctitatea Sa Papa Francisc a reusit de la preluarea mandatului sa se impuna ca o alta figura, din punct de vedere ecumenic, dar, mai ales, din punct de vedere moral si cetatenesc, ceea ce arata ca va reusi sa atraga simpatia din partea dumnealui cu mare usurinta’, a afimat primarul Mihai Chirica.
 
Edilul a salutat decizia Sfantului Scaun privind vizita Papei Francisc la Iasi si a anuntat totodata ca municipalitatea va sprijini cu toate mijloacele necesare desfasurarea in bune conditii a acestui eveniment istoric.
 
‘Ma bucura enorm ca vizita Sanctitatii Sale Papa Francisc – unul dintre cei mai indragiti Suverani Pontifi din istorie – la Iasi s-a confirmat. Ii multumesc din suflet Episcopului Diecezei de Iasi, Petru Gherghel, pentru implicarea sa in reusita acestui demers. Aceasta vizita reprezinta o onoare atat pentru Iasi, cat si pentru intreaga Moldova. In ultima perioada am avut anumite discutii referitoare la modul in care ar trebui gazduit un astfel de eveniment istoric, dar este normal ca Biserica Catolica sa se ocupe de pregatirea si anuntarea acestei vizite. Primaria Municipiului Iasi va sprijini cu toate mijloacele pe care le are la dispozitie organizarea in bune conditii a acestei vizite. Sunt convins ca iesenii vor fi gazde dintre cele mai primitoare pentru zecile de mii, poate sutele de mii de credinciosi care vor dori sa ia parte la eveniment’, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Papa Francisc va veni in Romania in perioada 31 mai – 2 iunie, raspunzand invitatiei autoritatilor statului roman si Bisericii Catolice din Romania. Vizita va avea in primul rand un caracter pastoral, dar va insuma si importante valente ecumenice sub motto-ul ‘Sa mergem impreuna!’. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucurestiul, Iasul si Blajul, precum si sanctuarul marian de la Sumuleu-Ciuc.