Imprimare

Primaria Iasi incepe o noua campanie de taiere a copacilor in oras. De data asta, vor fi doar arborii uscati -


Primaria incepe o noua campanie de taiere a copacilor din Iasi. Pentru a nu mai aparea nemultumiri, reprezentantii municipalitatii au tinut sa precizeze ca au toate avizele, inclusiv de la RomSilva, pentru a incepe taierea copacilor. Este vorba doar despre arbori uscati, sustine viceprimarul Mihai Chirica. Mai mult, acesta a precizat ca inainte de avizare s-a infiintat si o comisie de specialitate care a verificat starea arborilor.

Cei mai multi copaci uscati au fost depistati in zona Copou, sustin reprezentantii municipalitatii. In locul arborilor taiati, in toamna, vor fi plantati altii.

„Avem in acest dosar toate materialele care stau la baza avizarii scoaterii de pe domeniul public al arborilor uscati, vorbesc in primul rand de 165 de arbori care sunt localizati in trei locatii importante: Parc Copou, Parcul Expozitiei si Aleea Grigore Ghica Voda. Pe locatiile respective vor fi plantati in campania de toamna alti arbori. Acest mod de prezentare va continua de acum pe tot parcursul lucrarilor desfasurate de colegii mei, cu exceptia celor datorate de prabusiri din cauza vremii", a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iasi.