Imprimare
PDF

Primaria Iasi are sentinta definitiva privind preluarea celor patru cinematografe din municipiu


Primaria Iasi are sentinta definitiva privind preluarea celor patru cinematografe din municipiu si totodata a obtinut in instanta plati compensatorii din partea conducerii RADEF (Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor) privind neaplicarea sentintelor judecatoresti anterioare, de predare a cinematografelor.
Noi am castigat in instanta la Curtea de Apel in cele din urma, faptul ca RADEF, trebuia sa semneze procesul verbal de predare – primire cum se numeste el atunci cand a fost trimisa sentinta definitiva a Curtii de Apel anterioara. Nu au facut-o, vor plati 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de intarziere, plateste directorul institutiei RADEF, iar institutia va plati 100 de lei pe ziua de intarziere. Nu ne intereseaza neaparat pecuniar ce se intampla in acest proces dar ne doare faptul ca ne jucam cu aplicarea legilor, tot incercam sa gasim motive si in cele din urma ajungem sa fim un stat necredibil la nivel european. 
 
Cel mai avansat este Cinematograful Dacia care e deja in procedura publica de achizitie pentru proiectul tehnic si pe baza caruia se vor demara lucrarile anul viitor. Sunt doua firme care s-au prezentat, vom valida una dintre ele si vom da drumul chiar in aceasta iarna la proiectul tehnic. Pentru cinematograful Trianon s-a finalizat partea de expertiza tehnica si acum lucram la caietul de sarcini pentru a demara procedura de proiectare. La Cinematograful Victoria, nu l-am abordat in momentul de fata pentru ca ne apucam de prea multe lucruri si nu o sa reusim sa terminam nimic, le facem gradual, iar la Cinematograful Tineretului, intentia noastra este sa demolam ruina si sa incercam eventual un parteneriat public privat.