Imprimare
PDF

Presedintele va lua o decizie saptamana viitoare in privinta numirii lui Horodniceanu la DIICOT


Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi ca a primit documentele cerute Consiliului Superior al Magistraturii in legatura cu avizul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu la sefia DIICOT si ca este multumit, aratand ca va lua o decizie saptamana viitoare, transmite  radioiasi.ro.

CSM a trimis luni documentele solicitate, spre consultare, de presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, la inceputul acestei saptamani, CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care Daniel-Constantin Horodniceanu, propus procuror-sef al DIICOT, a fost intervievat si documentele avute in vedere la adoptarea hotararii prin care a fost avizata aceasta propunere.

„In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere”, preciza Administratia Prezidentiala, potrivit unui comunicat de presa.