Imprimare
PDF

Presedintele Klaus Iohannis va inmana Iasului titlul de Capitala Istorica a Romaniei, la 160 de ani de la Mica Unire


Primarul Mihai Chirica a anuntat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele Klaus Iohannis va vizita Iasul pe 23 ianuarie, ocazie cu care va inmana autoritatilor locale titlul de ‘Iasi, Capitala istorica a Romaniei’.
In preambulul manifestarilor prezidentiale, evenimentele vor incepe la ora 11:00 la Primaria Iasi. Se vor intalni primarii celor sapte localitati care au semnat documentul de constituire a Asociatiei Moldova se Dezvolta. Va fi discutat statutul asociatiei si vor fi primiti noi membri.
 
In data de 24 ianuarie manifestarile vor incepe in Piata Unirii cu un concert de muzica populara. La ora 10,30 vor sosi oficialitatile, iar dupa ora 11,30 coloana oficiala se va indrepta spre Biserica Trei Ierarhi.
 
La ora 16,00 la Primaria Iasi va avea loc o sedinta Asociatiei primariilor unioniste din Romania si Republica Moldova.
 
Manifestarile se vor incheia in cursul serii, cand va avea loc retragerea cu torte a militarilor Brigazii 15 Mecanizata Podu Inalt, pe traseul Piata Unirii – pietonalul Stefan cel Mare si Sfant – Palatul Culturii.
 
Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane, se vor desfasura pe parcursul a doua zile, a anuntat, astazi, primarul Mihai Chirica.