Imprimare
PDF

Prescolarii ieseni dau startul la „Iarna pe Ulita”


Peste 350 de prescolari din judetul Iasi deschid mane, 7 decembrie, maratonul sarbatorilor de iarna.
In acest sens, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, anunta deschiderea Festivalului de datini si obiceiuri ”Iarna pe ulita”, la care participa prescolari din 23 de gradinite iesene.
 
Potrivit organizatorilor, festivalul de datini si obiceiuri, initiat de colectivul de cadre didactice de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 – Iasi, se impune deja ca o tratidie in aceasta regiune de tara, ajungand anul acesta la cea de-a XIV-a editie.
 
Prescolarii gradinitelor iesene vor urca pe scena de la Atrium, Palas Mal, maine, 7 decembrie, incepand cu ora 13:00.
 
 „Cadrele didactice participante au desfasurat activitati premergatoare de informare a copiilor cu specificul traditiilor de Craciun si Anul Nou, au fost realizate obiecte traditionale pentru decorarea unui brad tematic si au fost pregatite momente artistice ce vor fi prezentate pe scena festivalului spre incantarea parintilor si a bunicilor, dar mai ales spre incantarea publicului iubitor de datini si obiceiuri de iarna, specifice spatiului romanesc. Speram, totodata, ca prestatia artistica a copiilor va avea efectul scontat si va sensibiliza toti factorii implicati – dascali, parinti si membrii ai comunitatii locale – reamintindu-le astfel de magia sarbatorilor de iarna, vazuta prin ochi de copil” a declarat intr-un comunicat de presa directorul Gradinitei cu Program Prelungit Nr. 3 – Iasi,  prof. Benoniea Radu.