Imprimare
PDF

Popa il raspunde primarului Chirica invocand "fantomele" din Casa Dosoftei


Prezent la semnarea documentelor privind reabilitarea cladirii fostei Chesturi cu fonduri europene, Maricel Popa i-a raspuns lui Mihai Chirica pe tema anularii spectacolului de artificii de la sarbatorile Iasului. Seful Consiliului judetean a amintit de vibratiile la care a fost supusa Casa Dosoftei din cauza amplasarii prea aproaope a bateriilor de tragere a rachetelor.
Primarul Mihai Chirica a facut mai multe comentarii in debutul sedintei de Consiliu Local cu privire la anularea focului de artificii de aseara. Edilul a precizat ca, in timpul noptii, a aflat ca "de sambata se discuta in Casa Patrata de posibilitatea interzicerii focului de artificii". El a adaugat ca "imixtiunile politice" au compromis o institutie a statului (Inspectoratul de Situatii de Urgenta). "Au lucrat intr-o maniera grobiana. Sa le fie rusine celor care au facut acest gest", a spus primarul in plenul CL. El a subliniat ca, din 2002 incoace, nu s-a schimbat nimic in ceea ce inseamna focul de artificii. "Institutii ale statului, prin presiune politica, au boicotat sarbatorile Iasului", a mai spus Chirica. El nu a nominalizat o persoana anume ce ar fi exercitat presiuni. Intrebat, dupa sedinta Consiliul Local, cine din Casa Patrata a vorbit despre posibilitatea interzicerii focului de artificii, Mihai Chirica a raspuns "partea mai putin competenta".
 
Ieri seara a lansat un atac sI mai virulent la adresa lui Dragnea. „O sa verific cu atentie, de maine, ce s-a intamplat, de ce pe locatia pe care se trage de 25 de ani deodata nu se mai poate, pe o lege care nu mai functioneaza din 1995; e cusuta cu putina ata rosie (aluzie la PSD?, n.r.) toata povestea asta. Dar iesenii se vor bucura de un concert foarte frumos si in curand si de un foc de artificii chiar daca il vom trage din Teleorman“, a declarat aseara primarul, in timpul concertului.
 
In continuare, el a sugerat ca retragerea avizului ISU a fost un „sabotaj politic“. „Vom fi aici si dupa ce moare Dragnea si toate lichelele pe care le-a lasat peste tot in Romania. Ne vom continua misiunea pentru ieseni“, a precizat primarul. „Iar la inmormantarea oricaruia dintre ei, din banii mei, voi face un mic foc de artificii autorizat, si ma voi tine de cuvant“, a mai spus Chirica.