Imprimare
PDF

Popa ii declara dragoste eterna lui Dragnea cu toate ca l-a dus cu zaharelul cu banii de investitii


Cel putin acesta este mesajul liderului filialei judetene, Maricel Popa. „Eu nu sunt un tradator, il sprijin in continuare pe domnul Dragnea“, declara el. Surse din partid spun insa ca mai multi primari din judet sunt pregatiti sa schimbe tabara, nemultumiti de banii primiti de la actualul govern. Oficial, insa, nimeni nu misca in front.
Organizatia judeteana a PSD Iasi il sprijina in continuare pe liderul partidului, Liviu Dragnea. Asta declara liderul PSD Iasi, Maricel Popa. Intr-o perioada in care numarul contestatarilor lui Dragnea a crescut considerabil la nivel national, Iasul, prin vocea presedintelui Maricel Popa, transmite un mesaj de sustinere a liderului partidului. „Eu nu sunt un tradator, il sprijin in continuare pe domnul Dragnea“, a declarat ieri Maricel Popa. Nu este clar daca pozitia acestuia exprima gandurile tuturor liderilor PSD din judet, in contextul in care, potrivit unor surse, unii primari sunt pregatiti sa schimbe „tabara“ pe fondul nemultumilor legate de implementarea Programului National pentru Dezvoltare Locala.
 
Framantari mari la Bucuresti
 
Mai multe institutii media nationale au sustinut ieri ca impotriva lui Liviu Dragnea au facut front comun cel putin 16 lideri de filiale din tara. „Eu cred ca e o intoxicare. Pe mine nu m-a contactat nimeni, nu m-a intrebat nimeni nimic“, a comentat seful PSD Iasi. Din discutiile cu mai multi lideri PSD din Iasi a reiesit ca ideea unei „facaturi“ este sustinuta de majoritatea social-democratilor din conducerea filialei. Insa lucrurile se pot schimba si in contextul alegerilor ce trebuie organizate la PSD Iasi in perioada urmatoare. Discutiile din Biroul Permanent Judetean (BPJ), atunci cand va fi aprobat calendarul pentru alegeri, se anunta a fi tensionate: in timp ce unii lideri vor alegeri in toate organizatiile locale, altii sustin necesitatea alegerilor doar pentru posturile interimare de la nivelul organizatiei municipale a PSD Iasi si a organizatiei judetene.
 
Una dintre mize este si modul de stabilire a delegatilor organizatiilor locale la conferinta judeteana pentru desemnarea noului presedinte al filialei. Unele surse din PSD spun ca schimbari de pozitie ar putea avea si unii dintre parlamentarii filialei, in sensul „despartirii“ de Dragnea. Acum, in randul deputatilor si senatorilor este liniste, ei evitand sa se pronunte in scandalul din interiorul PSD, acest lucru fiind, poate, inca o dovada a lipsei de influenta a filialei iesene la nivel central.