Imprimare
PDF

Politisti amenintati cu moartea, in drum spre Socola


Un barbat din judetul Iasi a fost deferit justitiei dupa ce, in timp ce era transportat la „Socola“, a agresat doi agenti de politie.
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus trimiterea in judecata a lui Constantin Barbu, un barbat din Voinesti acuzat ultraj. Acesta ar fi agresat verbal si fizic doi agenti de politie, la scurt timp dupa ce a provocat scandal.
 
Potrivit rechizitoriului, fapta a avut loc pe 12 martie 2018. Atunci, Barbu a mers la locuinta fostei sale concubine, care nu mai voia sa continue relatia. Barbatul a inceput sa faca scandal, motiv pentru care fosta sa concubina a sunat-o pe mama sa si i-a cerut sa vina acasa.
 
In cele din urma, la fata locului a fost chemata si Politia, deplasandu-se agentii Alin Cosin P. si Nicoleta Diana S. Acestia si-au declinat identitatea si i-au cerut sa se legitimeze, moment in care individul a devenit agresiv.
 
„P. Alin-Cosmin a incercat sa-l imobilizeze, insa inculpatul a reactionat si l-a prins cu mainile de gulerul hainei cu care era imbracat si l-a trantit pe un pat din camera, rupandu-i elementul reflectorizant de la cotul mainii drepte a uniformei de serviciu“, se mentioneaza in rechizitoriu.
 
In acelasi document se precizeaza ca, primind ajutor, politistul agresat a reusit sa il incatuseze pe Barbu. Pentru ca acesta consumase alcool si era cunoscut ca o persoana recalcitranta, agentii au luat decizia de a-l transporta la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iasi.
 
Pe drum, a reusit sa il loveasca cu piciorul in zona umarului pe politistul care conducea masina si a adresat in mod repetat amenintari agentilor. A continuat sa se manifeste in acest fel si in incinta unitatii medicale, unde a spus ca, atunci cand va scapa, il va omori pe politistul care il incatusase.
 
Scenele violente au fost surprinse partial si de camere de supraveghere, probele adunate fiind suficiente pentru ca Barbu sa fie pus sub acuzare pentru ultraj. Acesta va raspunde pentru faptele sale in fata magistratilor de la Judecatoria Iasi.