Imprimare
PDF

Peste 500 de participanti la prima cursa de semimaraton. Restrictii de circulatie pe mai multe strazi din Iasi


Duminica, 26 aprilie, de la ora 9, va avea loc la Iasi prima cursa de semimaraton (21,5 kilometri). Cele patru Cluburi Rotary din Iasi (Rotary Club Iasi Copou, Rotary Club Iasi, Rotary Club Iasi 2000 si Rotary Club Curtea Domneasca), la initiativa Clubului Rotary Iasi Copou, in parteneriat cu RoClub Maraton si beneficiind de sprijinul Primariei Municipiului Iasi, organizeaza competitia sportiva Semimaraton Iasi 2015.

Competitia se adreseaza atat sportivilor cu experienta in cursele de fond, cat si amatorilor, fiind segmentata in trei curse distincte: semimaraton individual (21,095km), semimaraton stafeta (4×5,28km), cross (10,7km) si cursa populara (2,5km).

Startul cursei se va da din fata Palatului Culturii si se va desfasura pe traseul str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, soseaua Pacurari cu intoarcere la sensul giratoriu din Pacurari, Piata Mihai Eminescu, str. Gavriil Muzicescu, str. Arcu, bd. Stefan cel Mare si Sfant, avand linia de sosire la Palatul Culturii.

Modificari in trafic

Intre orele 7:00-13:00, vor fi operate urmatoarele modificari in circulatia mijloacelor de transport public:
– traseele 1 (Copou – Podu Ros – Tudor Vladimirescu – Copou) si traseul 8 (Copou – Tudor Vladimirescu – Podu Ros – Copou) vor fi deservite de autobuze;

De asemenea, pee tronsonul Piata Palat – strada Anastasie Panu – strada Elena Doamna – Targu Cucu – Pasaj Mihai Eminescu – Soseaua Pacurari – Rond Pacurari – strada Gavriil Musicescu – bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, se vor impune restrictii de circulatie care vor putea duce la cresterea timpilor de efectuare a curselor care tranziteaza zonele respective.

„Ideea organizarii unui semimaraton, competitie sportiva care supune concurentii unui efort fizic si psihic deosebit, s-a nascut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui copil, fara resurse materiale sau financiare, pentru a finaliza studiile si a deveni o rotita esentiala in mecanismul societatii noastre”, au declarat organizatorii.

Semimaratonul Iasi 2015 este o competitie sportiva caritabila ce sustine cauza Fundatiei Proruralis din Iasi, organizatie ce ofera burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenta superior, ce provin din familii defavorizate.

In prezent, Proruralis se afla in al treispezecelea an de derulare si sustine material, la liceele de elita din Iasi, 100 de copii cu varstele cuprinse intre 11 si 19 ani.

Obiectivul primei editii a Semimaratonului Iasi consta in oferirea de burse copiilor exceptionali inscrisi in programul Proruralis pentru continuarea studiilor la liceele iesene.

Fiecare kilometru alergat la Semimaratonul Iasi poate insemna inca o zi de scoala pentru un copil din mediul rural.