Imprimare
PDF

Peste 30.000 de pelerini continua sa stea la rand la Mitropolia Moldovei si Bucovinei


Peste 30.000 de pelerini continua sa stea la un rand de aproximativ trei kilometri pentru a se inchina la raclele cu moastele Sf. Cuvioase Parascheva si Intaia Mucentie Tecla.
 
Majoritatea pelerinilor stau la coada de mai bine de 20 de ore. Fortele de ordine estimeaza ca va scadea afluxul pelerinilor dupa ora 12,00, cand se termina slujba liturgica la Catedrala Mitropolitana.
 
Din cauza oboselii, frigului si nealimentatiei, in aceste zile, peste 500 de pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale. Majoritatea celor care au avut nevoie de prim ajutor medical au fost inregistrati incepand din noaptea de vineri spre sambata.
 
„La punctul de prim ajutor de la Mitropolia Moldovei, la tura de zi (sambata — n.r.), au fost 63 de prezentari, din care 15 pacienti au fost dirijati la spital. In tura din noaptea de sambata spre duminica au fost 53 de prezentari, din care cinci au fost dirijati la spital”, a declarat Diana Cimpoiesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi.
 
La randul sau, Ionut Catana, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, a declarat ca de marti, de cand a inceputul pelerinajul la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, au fost aplicate peste 60 de sanctiuni in valoare de aproximativ 5.000 de lei.