Imprimare
PDF

Peste 2.300 de candidati pana acum la Universitatea Tehnica, inscrierile continua pana pe 27 iulie


Absolventii de liceu care vor sa se inscrie la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) mai au la dispozitie o saptamana, pana pe 27 iulie, pentru a-si depune actele necesare si pentru a alege una dintre meseriile care le poate defini viitorul.
Cu un singur dosar si cu o singura taxa de admitere, un absolvent de liceu se poate inscrie la oricate specializari si facultati doreste,folosind sistemului unic de admitere implementat din 2017 de Universitatea Tehnica.
 
Un candidat care vrea sa se inscrie la cinci specializari de la cinci facultati TUIASI va putea sa isi asigure un loc la buget la una dintre acestea fara sa depuna cinci dosare separate si sa plateasca cinci taxe de inscriere. In acelasi timp, daca doreste in mod special sa se concentreze pe o specializare, va putea trece, in ordine, pe fisa de inscriere, si optiunile pentru buget si pentru taxa. Candidatii vor fi apoi repartizati pe baza mediilor si a optiunilor.
 
Conform ultimelor cifre disponibile, in Romania exista un deficit de 200.000 de ingineri, iar companiile si-au aratat interesul in a angaja absolventi de la specializarile care apartine de toate cele 11 facultati ale TUIASI imediat dupa finalizarea studiilor, cu salarii de debut ce depasesc in multe cazuri salariul mediu pe economie.
 
Cu exceptia facultatilor de Automatica si Calculatoare (AC) si de Arhitectura, care si-au incheiat inscrierile si au difuzat si rezultatele de admitere, restul de noua facultati ale TUIASI inca mai primesc dosare de admitere pana pe 27 iulie. Distribuirea ulterioara pe facultati si specializari se va face automat cu o aplicatie informatica, dupa ce se va incheia intreg procesul de admitere. Premiantii de la olimpiadele nationale si internationale vor putea opta pentru oricare dintre facultatile universitatii, in domeniul lor de studiu.
 
Dupa ce vor fi afisate rezultatele finale va urma procesul de confirmare, cand tinerii isi vor aduce actele in original pentru a completa dosarele si vor stabili facultatea pe care doresc sa o urmeze. Sistemul intreg se va afla intr-o dinamica complexa in tot acest timp, fiind actualizat in timp real pentru a avea o evidenta asupra situatiei inscrierilor si a locurilor ramase libere. Mai mult, Universitatea Tehnica mizeaza si in acest an pe inscrierea online, candidatii avand posibilitatea de a parcurge acest intreg proces de acasa, in liniste, fara a fi nevoiti sa se deplaseze la Iasi decat in momentul confirmarii locului pentru a pune la dispozitie secretariatelor documentele in original.
 
Sistemul de admitere de la TUIASI are o structura arborescenta, care inseamna mai putine taxe pentru absolventii de liceu care vor sa devina politehnisti, un sistem complex, informatizat integral, de repartizare a locurilor si candidatilor, posibilitatea de a alege zeci de specializari printr-un singur formular si o mai echitabila distributie a studentilor pe locurile facultatilor.