Imprimare
PDF

Peste 16.000 de ieseni au semnat pentru schimbarea Constitutiei. „Fara penali”


Ieri, actori ai scenei teatrale din Iasi au venit la cortul special instalat in Piata Unirii ca sa-i incurajeze atat pe cei doi voluntari nevazatori, cat si pe cetatenii care doresc modificarea Constitutiei.
Campania „Fara penali”, care urmareste strangerea de semnaturi pentru modificarea Constitutiei in asa fel incat persoanele condamnate definitiv sa nu mai poata ocupa functii publice, a primit ieri sprijinul mai multor actori ieseni. Emil Coseru, Ada Lupu, Doru Aftanasiu si Oana Sandu au vorbit pe rand langa cei doi ocupanti (nevazatori) ai cortului instalat in Piata Unirii, unde trecatorii se pot opri pentru cateva secunde sa semneze initiativa cetateneasca de modificare a legii fundamentale.
 
Actorii au subliniat ca nu fac politica si ca nu tin cu un partid sau altul, dar au cerut o reprezentare la nivelul Guvernului si al conducerii Parlamentului conforma cu imaginea pe care trebuie sa o aiba Romania.
 
Degradarea de la o zi la alta, absenta oricarui progres – ba, dimpotriva, distrugerea continua la toate nivelurile – conducerea „agramata” a Guvernului au fost cateva motive invocate de cei prezenti pentru semnarea initiativei.
 
Cosette Chichirau, de la USR, partidul care asigura logistica acestei campanii prelungite, s-a aratat oprimista ca se vor strange cele 500.000 de semnaturi necesare si i-a indemnat pe toti cei care vor o asemenea schimbare in bine sa participe la campanie punandu-si numele alaturi de cele stranse deja. La nivelul judetului, pana ieri, listele totalizau peste 16.000 de semnaturi.