Imprimare
PDF

Pedeapsa record la Iasi: 17 ani de inchisoare pentru un proxenet


Judecatorii ieseni au aplicat, la finele saptamanii trecute, una dintre cele mai dure pedepse primita vreodata la Iasi de un proxenet. Leonard Florin Scripcariu, un „peste“ din Podu Iloaei care a profitat de mai multe tinere, a primit nu mai putiin de 17 ani de inchisoare, sentinta fiind definitiva.
Scripcariu a fost gasit vinovat de traficarea a sase persoane, unele dintre ele ajungand prostituate dupa ce s-au indragostit de proxenet. Una dintre victime a fost Cerasela H., care l-a cunoscut pe Florin Scripcariu in februarie 2015, prin intermediul Facebook.
 
Fata si-a creat impresia ca Scripcariu deruleaza afaceri in Germania si, la un moment dat, proxenetul a mers acasa la ea si i-a spus ca nu este casatorit, ca o iubeste, si i-a propus sa se casatoreasca.
 
„Inculpatul i-a spus persoanei vatamate sa-l insoteasca in Germania, unde sa-i gaseasca un loc de munca legal, propunere cu care persoana vatamata a fost de acord, in conditiile in care nutrea aceleasi sentimete de iubire fata de acesta“, se arata rechizitoriu. Cerasela a mers cu Scripcariu in localitatea Stuttgart, unde a fost cazata in mai multe hoteluri.
 
Dupa cateva saptamani, Scripcariu a devenit violent si i-a spus tinerei ca si-a pierdut locul de munca si ca nu mai are bani. Tot atunci, tanara a aflat ca trebuie sa se prostitueze.
 
„Nu-l mai recunosteam pe acesta, din omul pe care am inceput sa-l iubesc, s-a schimbat total si ma speria tot mai mult prin comportamentul sau“, a declarat Cerasela H., care a inceput sa se prostitueze la bordelul Erotica Emotions din Stuttgart.
 
„Inculpatul era foarte priceput in a ma determina sa fac acest lucru, te facea prin vorbe in asa fel incat sa faci ce iti spune. Arat ca am fost indragostita de el in perioada in care am decis sa plecam in Germania, eu aveam 26-27 de ani la acel moment“, a mai spus Cerasela.
 
Povestea tinerei a fost similara cu a celorlalte victime, care au povestit judecatorilor cum au ajuns sa isi vanda trupurile. Judecatorii au mai stabilit ca tanarul ar fi obtinut cel putin 500.000 de lei din prostitutie, bani pe care va trebui sa ii achite catre stat.