Imprimare
PDF

Pe 24 septembrie încep cazările la UTI

   Până pe 28 septembrie, studenţii care doresc un loc în căminele de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (UTI) trebuie să se prezinte la facultate, conform programului, pentru a primi repartiția (numărul căminului, al camerei în care vor fi cazaţi pe parcursul anului și încadrarea financiară – subvenţionat, gratuit sau nesubvenţionat).

   În cadrul acestei etape, ei trebuie să prezinte comisiei cartea de identitate/pașaportul în original, o cerere-tip de cazare (pentru studenţi necăsătoriţi, respectiv pentru cei căsătoriţi) şi carnetul de student (acesta nu este însă necesar pentru studenţii care sunt în anul I).

A doua etapă presupune prezentarea studenţilor în campus, unde aceştia trebuie să deţină următoarele acte: cererea-tip de cazare primită la pasul I, două exemplare ale contractului de cazare (un exemplar pentru student și un exemplar pentru administrația căminului), cartoteca de flotant completată, două fotografii color tip buletin (original plus trei copii xerox) şi certificatul de naștere (original plus copie xerox).

De asemenea, studenții trebuie să aibă banii necesari pentru achitarea tarifului de cazare. Cazarea este gratuită pentru studenţii cu părinţi cadre didactice în activitate, pentru studenţii orfani de ambii părinţi şi pentru studenţii asistaţi ai Caselor de copii. Studenții soți şi soții de la alte universități de stat care obțin loc la schimb de la universitatea respectivă vor achita tarife de cazare la nivelul studenților UTI. În caz contrar, se va achita tariful de cazare similar cu cel perceput studenților de la alte universități necuprinși în protocol.

Tarifele percepute pentru cazarea studenţilor sunt cuprinse între 150 de lei (în căminele T14 şi T15) şi 300 de lei (căminele T20 şi T21).