Local

Imprimare
PDF

Un barbat injunghiat de concubina a ajuns la „Socola“


Un barbat a fost batut si injunghiat de concubina in acest week-end, acesta necesitand spitalizare. Barbatul in varsta de 30 de ani din localitatea Schitu Duca a ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ cu o plaga taiata la mana dreapta, precum si cu o contuzie la genunchiul stang, povestind medicilor ca a fost agresat de concubina sa.
Imprimare
PDF

Peste 1.000 de candidati s-au inscris in prima saptamana a admiterii la TUIASI. Dosarele pot fi depuse pana pe 27 iulie


Admiterea la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi intra de astazi in cea de-a doua saptamana, urmand a se incheia pe 27 iulie. Absolventii de liceu care vor sa se inscrie la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) o pot face cu un singur dosar si platind o singura data taxa de admitere pentru oricate specializari si / sau facultati doresc.
Imprimare
PDF

SPITALUL REGIONAL: Un mister de 271 milioane de euro. Politicienii ridica din umeri!


Spitalul Regional de Urgenta, desi in faza de proiect incipient, vine cu mai multe intrebari decat precizari. Peste doua luni, proiectul va fi depus pentru finantare la Comisia Europeana, iar anul viitor va fi lansata licitatia pentru proiectare si, posibil, cea pentru construirea edificiului din Moara de Vant. Inaugurarea este prevazuta pentru decembrie 2023. Precizarile au fost facute ieri la Iasi chiar de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dupa o intalnire de lucru cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii – Martin Schriever, senior advisor, si Simon Barnes, director servicii de consiliere – in care a fost prezentat studiul de fezabilitate si planul viitoarei unitati medicale.