Local

Imprimare
PDF

A murit dupa o operatie chirurgicala de rutina. ”Interventia a fost «o reusita»”


Acuzatii de malpraxis la adresa directorului medical de la Neurochirurgie, dupa ce o femeie a murit pe masa de operatie. Mihaela Emilia Cotovanu, in varsta de 61 de ani, s-a internat pentru o operatie de hernie de disc. Medicul care a internat-o si s-a ocupat de caz a fost dr. Cezar Eugen Popescu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Spinala. Desi interventia se anunta cu risc scazut, finalul a fost tragic. Familia Mihaelei Cotovanu a fost revoltata si de modul in care medicii le-au explicat ce s-a intamplat. „Nu am fost anuntati de catre personalul din spital despre deces, asa cum consideram ca ar fi fost normal si etic“, ne-a spus nepoata pacientei decedate. Au fost inaintate plangeri la Parchet si Colegiul Medicilor. „Vom demara o ancheta interna, vom comunica si vom avea toata transparenta necesara pentru a afla si noi adevarul. Doctorul Popescu este un om cu mare experienta neurochirurgicala“, ne-a declarat directorul spitalului.
Imprimare
PDF

Institutul Regional de Oncologie din Iasi a lansat astazi campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului


ASOCIATIA I.R.O. Iasi si INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IASI a lansat astazi campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului. “Previne Cancerul” – Campanie de comunicare si informare in ceea ce priveste importanta preventiei. Scopul acestei campanii este informarea asupra evaluarilor de screening in regim gratuit disponibile in cadrul Institutului Regional de Oncologie – IRO Iasi (investigatii gratuite, programe de screening in cazul cancerului de san, col uterin, colon si prostata) prin programul national de screening. Aceasta campanie este sustinuta de ASOCIATIA INSTITUTULUI REGIONAL DE ONCOLOGIE IASI prin sprijinul ROCHE Romania.
Imprimare
PDF

Un apropiat al clanului Corduneanu, ridicat pentru trafic de tigari


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi au dispus ieri retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor  Besleaga Petru-Emanuel, Cozma Flavius-Marian, Costea Mihai, Gafita Costache, Lupu Constantin, Petrovici Dimitrie-Claudiu si Paduraru Geta,  pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si contrabanda in forma continuata. Petrovici Dimitrie-Claudiu este un apropiat al clanuluio Corduneanu, el a fost cel care a aruncat cu un cocktail Molotov in vila interlopului Vandam.