Local

Imprimare
PDF

Elev repetent de trei ori, obligat de instanta sa reia scoala


Stefan Corban va fi supravegheat timp de sase luni de catre Serviciul de Probatiune, in urma unei decizii definitive luate ieri de instanta de judecata. Individul a fost gasit vinovat de lovire si alte violente, fiind obligat si la plata unor daune de 6.000 de lei catre partea vatamata. Ca pedeapsa complemetara, judecatorii au decis ca Stefan sa fie obligat sa mearga la scoala, el fiind, in trecut, certat cu invatatura. Astfel, potrivit motivarii primei instante, individul ar fi ramas repetent de trei ori.
Imprimare
PDF

Criza tot mai mare de sange! Cea mai mare necesitate este pentru grupa A2


Dispeceratul de Sange, din cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanta (SVA) Iasi isi propune sa adune astazi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina (CRTS) un numar cat mai mare de donatori. Evenimentul a fost organizat ca urmare a lipsei acute de sange cu care se confrunta „Centrul“ in ultima vreme. Acesta functioneaza in prezent doar cu ceea ce se aduna de pe o zi pe alta, fara a avea unitati sanguine in stoc.
Imprimare
PDF

Asfalt nou in tot judetul in an electoral. 1.000.000 lei poate ajunge kilometrul


Anul electoral 2020 va prinde soselele judetului intr-un imens santier. Sefii Consiliului Judetean au anuntat ca vor face un important credit de angajament, pentru a turna covoare asfaltice complete pe aproape jumnatate din DJ-urile iesene care au acum asfalt, o buna parte in stare foarte proasta. Practic, se vor mai aplica plombari doar acolo unde nu se poate altfel. Angajamentul pe care CJ il face este de 107 mil. lei (23 mil. euro), asfaltarile derulandu-se de la anul pana in 2021. Decizia va fi oficializata la sedinta CJ de poimaine. Amanunte, precum si lista lunga a drumurilor ce vor primi un strat nou de asfalt, in randurile urmatoare.