Imprimare
PDF

Pacientul cu arsuri transportat de la Iasi in Belgia nu a putut fi operat


Tanarul ranit in explozia dintr-un bloc din Piatra Neamt care a fost transportat din Iasi in Belgia nu a putut fi operat, starea sa fiind foarte grava. ”Sansele sunt 50 - 50”, a anuntat, vineri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
“Acum cinci minute am primit ultimul raport. Sansele sunt 50 - 50. Nu a putut fi operat, doar curatate placile, pentru ca starea lui este foarte grava, dar medicul care il tine sub observatie este optimist in ceea ce il priveste, desi starea lui este foarte grava”, a declarat Sorina Pintea.
 
Tanarul ranit in explozia dintr-un bloc din Piatra Neamt a fost transportat cu un avion militar la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia.
 
Potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, a facut, joi, o misiune umanitara de urgenta pe ruta Iasi - Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamt, ranit in urma unei explozii.
 
"Pacientul aflat in coma indusa, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafata corpului, va fi asistat pe timpul zborului de catre o echipa medicala SMURD din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si de o echipa medicala militara si va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia", arata sursa citata.
 
Aeronava militara a decolat de pe Aeroportul International Iasi in jurul orei 16.30.