Imprimare
PDF

Opt companii vor sa renoveze Baia Turceasca


Opt firme au depus oferte pentru renovarea Baii Turcesti, proiect al Primariei finantat cu fonduri europene. Purtatorul de cuvant al municipalitatii, Sebastian Buraga, a declarat ieri ca sunt societati inclusiv din strainatate. Ofertantii sunt AMP Cantieri Italia SRL, Cifolelli Endilizia, Constructii Unu SA, Euras SRL, Iasicon SRL, Operes SRL, Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL si Romiasa Finanza & Partners.
Intentia Primariei este de a amenaja la Baia Turceasca un Centru international de arta contemporana. Lucrarile de reabilitare a cladirii au fost estimate la peste 15 milioane lei, iar termenul de executie este de 36 de luni. Finantarea este asigurata in proportie de 85 la suta din fonduri nerambursabile, 13 la suta de la bugetul statului, iar doua procente - din bugetul local. Proiectul a primit acceptul de finantare din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est la mijlocul lunii februarie.
 
La viitorul centru de arta contemporana evenimentele principale se vor desfasura in salile octogonale, iar fosta incapere de spalare cu sapun va deveni scena artelor performative. Fostul bazin de apa va fi acoperit cu pardoseala din sticla securizata, sub care vor fi expuse lucrarile artistilor. In alte sali vor fi organizate spectacole. La demisol sunt propuse spatii pentru proiectii video si doua sali de dezbateri post eveniment intre artisti si public, iar la etaj va fi o sala pentru dans, dar si un studio deschis in care publicul va putea sa urmareasca repetitiile actorilor si la evenimentele in curs de organizare.