Imprimare
PDF

Ofiterii de la BCCO l-au jucat pe degete pe cel mai tare dealer de droguri din Copou


Un dealer de marijuana a mers la o firma de curierat si a luat, relaxat, coletul in care stia ca are droguri. Cand a fost luat prin surprindere de politisti, traficantul a recunoscut ca are la el stupefiante, fara sa stie ca, in prealabil, ofiterii i-au schimbat drogurile cu rumegus.
Unul dintre cei mai importanti dealeri de droguri din zona Copou a fost condamnat, definitiv, la patru ani si trei luni de inchisoare cu executare. Irinel Ionescu, zis „Varagostea“, a fost deja incarcerat, el primindu-si verdictul din partea Curtii de Apel Iasi.
 
Varagostea a fost protagonistul unei actiuni ingenioase puse la cale de ofiterii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizat, care l-au pacalit pe traficant sa admita ca transporta droguri, desi, in prealabil, oamenii legii ii inlocuisera stupefiantele cu rumegus.
 
Irinel Ionescu avea conexiuni in Spania si, in cursul anului trecut, a mers in tara iberica pentru a aduce stupefiante. Le cumpara de acolo mult mai ieftin, cu 2-3 euro gramul, si, dupa ce le impacheta, le trimitea in Romania prin intermediul unor firme de curierat. In mai multe randuri, se arata in motivarea primei sentinte, barbatul a adus in tara in jur de 2,5 kilograme de canabis, pe care le-a vandut in special unor tineri din zona Copou cu pretul de 70 de lei gramul. Printre clientii sai s-au numarat si investigatori sub acoperire, care au adunat probe cu privire la activitatea ieseanului.
 
Totul s-a naruit pentru Irinel in septembrie 2017, atunci cand oamenii legii din Iasi au obtinut informatii ca acesta urmeaza sa aduca din nou droguri in tara. Astfel, dupa ce a cumparat stupefiantele din Spania, barbatul le-a trimis intr-un colet in Romania, trecand la destinatar un nume fictiv. Ceea ce nu a stiut Irinel Ionescu atunci cand a luat coletul este ca ofiterii de la Crima Organizata, in baza unei delegari, ii inlocuisera drogurile cu rumegus. Oamenii legi au asteptat ca Varagostea sa intre in posesia coletului, dupa care l-au ridicat in trafic.
 
„Fiind intrebat despre continutul coletului ridicat de la sediul SC Posta Atlassib SRL, inculpatul Ionescu Irinel a afirmat initial ca nu cunoaste ce contine acesta, nici cine l-a expediat si de unde, dar imediat dupa ce a observat ca se procedeaza la desigilarea coletului a afirmat ca in interior se gaseste o cantitate de marijuana“, se arata in motivarea primei instante.
 
Ieseanul a recunoscut faptele de trafic de droguri si in fata judecatorilor.