Imprimare
PDF

Nu tu somn, nu tu copii! Artificiile de la miezul nopţii i-au nemulţumit pe ieşeni. „Doar nu e Revelion“


Organizarea focului de artificii la miezul nopţii, alaltăieri, a stârnit nemulţumiri în rândul unor ieşeni. Deşi era programat la ora 22.55, momentul pirotehnic care a pus punct Sărbătorilor Iaşului a început o oră mai târziu, aproape de miezul nopţii.
 
Inclusiv transmisiunea în direct a evenimentului, pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi, a atras numeroase comentarii negative. „Bombardierilor, hai că e târziu, mâine la muncă!“, „Bătaie de joc! Am stat cu copilul până la 23.30, a îngheţat de frig“, „Aşa e, copiii au fost dezamăgiţi că nu au cu ce ajunge acasă aşa de târziu“, „Frumos, dar la ora 12? Doar nu e Revelion...“, „Nu v-aţi gândit şi la locuitorii din zonă că e o oră mai mult decât târzie: copiii dorm, mâine au şcoală. Penibili...“, „Parcă în niciun an nu a fost atât de zgomotos focul de artificii. Zici că e bombardament!“ şi „Să vă fie ruşine! Copiii au plecat dezamăgiţi! La miezul nopţii daţi artificii?“, sunt câteva dintre comentariile postate de către ieşeni cu ocazia transmisiunii în direct realizată de Primărie pe Facebook.
 
Numeroase reacţii în acest sens au mai fost în alte medii online de pe reţeaua de socializare. „Nu sunt adeptul pâinii şi circului în maniera în care se face la noi, dar zonele centrale implică şi altceva decât linişte 24/24. Până la urmă, nici focurile de artificii nu se puteau întâmpla la ora 16.00“.
 
Concertul din faţa Palatului Culturii a început în jurul orei 18.00, iar pe scenă au urcat artişti ieşeni, Ştefan Bănică, Mircea Eremia, Ioana Ignat, Golden Gang şi Pasărea Rock.