Imprimare
PDF

Nicola cântă în această seară pentru copiii cu autism


Spectacolul caritabil, intitulat „S-a întâmplat într-o iarnă”, va avea loc astăzi, 15 decembrie, de la ora 18:00, în Sala Unirii (fostul Cinematograf Victoria) și o va avea ca invitat pe artista Nicola, alături de Andra Botez Band, trupa HomeTown Dance, Sabina Maria Hultoană (prof. Cristina Todi, Colegiul Octav Băncilă) și Anastasia Hromei (prof. Mădălina Corduneanu, Școala de Balet Prime Agency).
 
Evenimentul, organizat la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, își propune strângerea fondurilor necesare susținerii copiilor aflați în grija asociației prin continuarea programelor de terapie recuperatorie, foarte necesară pentru micuții care manifestă tulburări din spectrul autist (TSA).
 
Totodată, evenimentul are ca obiectiv şi promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor, dar este şi o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește integrarea lor în comunitatea ieşeană.
 
Pentru a schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale, iar parteneriatul cu Ateneul Național din Iași este un bun exemplu. „Nu este pentru prima oară când primim sprijinul Ateneului și îi mulțumim domnului manager Andrei Apreotesei pentru susținere. Este importantă colaborarea cu autoritățile și ne bucură sprijinul pe care îl primim”, a precizat Cristina Nichita.