Imprimare
PDF

Municipiului Iasi a primit titlul de „Capitala Istorica a Romaniei”


Iasul este de astazi Capitala Istorica a Romaniei.
La Palatul Culturii, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, a avut loc, in aceasta seara, ceremonia de inmanare a unei copii a Decretului de promulgare a Legii prin care municipiul Iasi este declarat capitala istorica.
 
Evenimentul s-a desfasurat cu o zi inaintea marcarii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Primarul Mihai Chirica despre importanta titlului de Capitala Istorica a Romaniei, conferit muncipiului Iasi.
 
La randul sau, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a criticat actuala guvernare, precizand ca prioritatile ar trebui sa fie modernizarea infrastructurii si educatia.
 
In loc de a adopta masuri responsabile fata de tara si cetateni „guvernantii au preferat o harmalaie populista si o jalnica topaiala legislativa si administrativa” a mai spus in cuvantul sau, presedintele Romaniei.
 
Reprezentantii PSD Iasi au anuntat ca nu participa la ceremonia de inmanare a titlului de Capitala Istorica a Romaniei municipiului resedinta de judet, eveniment care este in desfasurare la Palatul Culturii.
 
Liderul PSD Iasi, Maricel Popa, a declarat ca initiativa legislativa privind conferirea acestui titlu apartine social democratilor.
 
Potrivit acestuia, mai multi reprezentanti ai Partidului Social Democrat Iasi nu au fost invitati la ceremonie, motiv pentru care, in semn de solidaritate, nici un membru al formatiunii politice de la Iasi nu este prezent la manifestare.