Imprimare
PDF

Municipiul Iasi se va infrati cu orasul israelian Haifa


Primaria Municipiului Iasi continua procesul de largire a portofoliului relatiilor internationale printr-o noua misiune diplomatica si economica organizata in Israel in perioada 13 – 18 mai, perioada in care Iasul se va infrati cu orasul israelian Haifa.
Potrivit unui comunicat remis luni presei, in sedinta din 30 martie Consiliul Local a adoptat o hotarare privind demararea procedurilor de infratire cu orasul israelian Haifa, motiv pentru care primarul Iasului Mihai Chirica se afla in Israel incepand de duminica, urmand sa se intoarca in Iasi joi.
 
„In zona traieste o comunitate importanta de evrei de origine romana. Aceasta infratire ar putea deschide noi oportunitati deosebite pentru dezvoltarea relatiilor economice, culturale, stiintifice si academice intre orasul nostru si Haifa”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Potrivit documentului de presa, primarul este insotit in Israel de o delegatie de oameni de afaceri ieseni, care participa la o misiune economica organizata de Camera de Comert si Industrie Iasi cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie Israel-Romania.
 
Pe langa intalnirile dintre reprezentantii primariilor din Iasi si Haifa au fost programate sa aiba loc sesiuni business-to-business atat in Haifa, cat si in Tel Aviv, precum si intalniri cu persoane care fac parte din comunitatea de evrei de origine romana din cele doua orase mentionate.
 
„Duminica, 13 mai, primarul Mihai Chirica a facut si o vizita la Ierusalim, unde s-a intalnit cu primarul Nir Barkat, cu ocazia Zilei Orasului Ierusalim, iar astazi a avut o intrevedere cu presedintele Camerei de Comert bilaterale din Haifa, David Castel, si cu oficialitati ale orasului Ashdod si a vizitat Spitalul Rambam din Haifa. In cursul zilei de maine, 15 mai, primarul Mihai Chirica va vizita Institutul Tehnologic Technion, iar dupa-amiaza va semna cordul de infratire intre cele doua orase cu primarul din Haifa, Yona Yahav. In cursul zilei de miercuri, 16 mai, edilul-sef se va deplasa la Tel Aviv, unde va vizita Institutul Cultural Roman, va participa la o serie de intalniri de afaceri si la Conferinta ‘Romania din Israel’, organizata de AMIR (Uniunea Evreilor Originari din Romania) si Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ „, se arata in comunicatul remis presei.