Imprimare
PDF

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor ieșeni


În perioada 03-06 iulie a.c., jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.
 
Se vor lua măsuri în ceea ce privește asigurarea ordinii publice la serie de manifestări culturale, religioase, dar și festive, care se vor derula în aer liber în mun. Iași.
 
În cadrul acestor misiuni jandarmii vor acționa pentru respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale.
 
De asemenea, mai multe echipajele de intervenție vor acționa pentru menținerea și asigurarea ordinii publice în Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni și în zonele învecinate.
 
Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția.
 
Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.
 
Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.