Imprimare

Mii de pelerini asteapta sa se inchine la raclele cu Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sfintei Mucenite Ecaterina


Astazi se va desfasura cel mai important moment religios din cadrul evenimentelor prilejuite de Hramul Sfinei Cuvioase Parascheva de la Iasi.
Este vorba despre procesiunea ”Calea sfintilor”, care va avea loc diseara.
 
Vineri, 12 octombrie 2018:
 
– Orele 07,00 – 12,00 – Miezonoptica, Acatist si Sf. Liturghie arhiereasca (in Catedrala Mitropolitana). Va sluji PS Ignatie, episcopul Husilor.
– Orele 17,00 – 18,00 – Paraclisul „Sf. Cuv. Parascheva”
– Orele 19.00 – 20.30 – Pelerinajul „Calea Sfintilor” – Procesiune cu moastele „Sf. Cuv. Parascheva” si moastele „Sf. M. Mc. Ecaterina” (Se va desfasura pe acelasi traseu ca si anul trecut).
– Orele 21,00 – 01,00 – Slujba de priveghere – Vecernia, Litia si Utrenia (in Catedrala Mitropolitana).
 
Raclele cu Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sfintei Mucenite Ecaterina vor fi purtate in procesiune pe strazile din centrul Iasului, dupa care vor fi reasezate spre inchinare pe esplanada Catedralei Mitropolitane.
 
Racla cu moastele Sfintei Mucenite Ecaterina a fost adusa, aseara, de o delegatie de preoti din orasul Katerini, Grecia si se va afla la Iasi pana luni dimineata.
 
Peste 40 mii de pelerini s-au inchinat, timp de doua zile, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, la baldachinul special amenajat in Curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi.
 
La rand, se asteapta aproximativ doua ore.
 
Pana acum, 77 de persoane au solicitat interventia ambulantei, 4 dintre acestea fiind transportate la spital.
 
In paralelel, continua si manifestarile prilejuite de Sarbatorile Iasului. Si astazi vor avea loc o serie de concerte de muzica populara in cartierele Tatarasi, Nicolina si Alexandru cel Bun.
 
Pana acum, reprezentantii Politiei Locale si ai Jandarmeriei au dat 12 sanctiuni pentru comert ilicit si 61 pentru tulburarea ordinii publice.