Imprimare
PDF

Metoda „Accidentul“ adaptata pentru Spitalul de Copii „Sf. Maria“


Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iasi se confrunta din nou cu apeluri umanitare false distribuite in mediul online, pe seama unor presupusi copii abandonati in spital care au nevoie de ajutorul celor din jur, de bani, mancare sau de alte produse. 
Apelul umanitar este facut pentru ajutorarea a 57 de copii abandonati, care s-ar afla internati in Sectia de Recuperare Pediatrica a spitalului. „Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci invelite in celofan… nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti, de oameni cu inima mare, de dragoste…“, se precizeaza in anuntul postat deja pe mai multe site-uri. De data aceasta, anuntul este prezentat ca fiind din partea „unui comitet inimos care a lansat un apel catre toti cei care sunt parinti sau iubesc cu adevarat copiii“.
 
Reprezentantii unitatii medicale spun ca nu este prima data cand sunt distribuite astfel de informatii false si aseamana metoda cu metoda „Accidentul“, oamenii fiind astfel pacaliti sa ofere sume de bani pentru cazuri sociale fictive. „In spitalul nostru nu exista copii abandonati, si vom sesiza din nou organele abilitate pentru a ancheta acest material. Este o dezinformare lansata cu scopul obtinerii unor avantaje de persoanele semnatare pe baza unui subiect emotionant. Conducerea spitalului pledeaza pentru informarea corecta a publicului“, au precizat reprezentantii unitatii medicale printr-un comunicat de presa. Astfel, persoanele care doresc cu adevarat sa ajute alti copii cu probleme sociale sunt rugate sa contacteze doar conducerea spitalului.