Imprimare
PDF

Masuri importante luate de comisia de circulatie. Oprirea interzisa pe bd. Dimitrie Mangeron


Se incearca deblocarea traficului infernal dintre bd. Tudor Vladimirescu si Podu Ros. Vor mai fi infiintate noi sensuri unice, mutarea unor treceri de pietoni sau introducerea unor limitari de viteza.
Municipalitatea a anuntat ieri o serie de masuri in trafic ce vor afecta mai multe zone din oras. Comisia de circulatie a decis infiintarea de noi sensuri unice, desfiintarea/mutarea unor treceri de pietoni si montarea unor indicatoare care ar urma sa rezolve probleme punctuale din trafic.
 
Potrivit Primariei, sens unic va fi infiintat pe strada Romana (tronsonul cuprins intre str. Decebal si str. Ion Neculce, pe sensul de mers spre Podul de Piatra), str. Universitatii (sensul unic va fi schimbat spre bd. Independentei si va fi amplasat un nou corp de semafor), str. Zugravi (in jurul Scolii Gimnaziale „Stefan Barsanescu“), str. Codrescu (tronsonul cuprins intre str. Gheorghe Asachi si str. Oastei, pe sensul de mers dinspre str. Asachi) si str. Razoarelor (sens de mers catre sos. Nicolina dinspre str. Prof. Ion Inculet, iar ultima strada mentionata va fi sens unic pe sectorul cuprins intre str. Otelari si zona benzinariei Mol). In ceea ce priveste trecerile de pietoni, Comisia a aprobat o noua trecere pe str. Decebal 11, in dreptul Bisericii „Sfanta Mahrama a Domnului“, iar trecerile amplasate pe Splai Bahlui mal stang (catre Biserica Lipoveneasca) si pe sos. Bucium (la intersectia cu str. Trei Fantani) vor fi mutate.
 
Alte masuri anuntate de municipalitate vizeaza montarea de indicatoare pe urmatoarele artere de circulatie: str. Libertatii (la iesirea din pasaj CF va fi interzis virajul la stanga), aleea de acces a blocului A8 - Cantemir, aleea Uzinei, str. Hlincea, str. Vasile Lupu (zona rondului de tramvai) si str. Plopii fara Sot (indicatoare cu „Oprirea interzisa“), aleea de acces dinspre Prof. Anton Sesan catre imobilul H3 („Accesul interzis“), str. Eternitate (limitare viteza la 30 km/h in dreptul Scolii Gimnaziale „Costache Negri“), sos. Rediu („Limitare viteza“) si bd. Dimitrie Mangeron („Oprirea interzisa“ pe ambele parti ale bulevardului intre bd. T. Vladimirescu si Podu Ros).
 
Nu in ultimul rand, Primaria a mai decis desfiintarea sensului giratoriu dintre str. Moldovei si str. Emil Palade (soferii care vor veni de pe Palade vor avea prioritate), desfiintarea statiei de taxi de pe str. Gavriil Musicescu (va fi mutata in parcarea de la Casa de Cultura a Studentilor), montarea de separatori de trafic la intrarea in intersectia Podul de Piatra dinspre pasajul ACB, crearea unei insule la parcarea din zona 1001 articole (inainte de trecerea de pietoni), amplasarea de limitatoare de viteza (zona parcului din Ciurchi si in zona blocurilor de pe str. Visan) si amenajarea unei parcari longitudinale pe str. Ateneului (pe partea dreapta a sensului de mers dinspre str. Ion Creanga spre str. Rojnita).