Imprimare
PDF

Martea neagra pe soselele din Iasi. Un mort dupa o coliziune intre un autocar cu un autoturism


Un nou accident grav a avut loc in aceasta dupa-amiaza in judetul Iasi. Un autocar in care se aflau 14 persoane s-a izbit frontal de un autoturism la Sarca.
Soferul autoturismului si-a pierdut viata. Din cele 14 persoane din autocar, doar una a necesitat ingrijiri medicale. A fost activat planul rosu de interventie.
 
In accident a fost implicat si un microbuz cu zece persoane la bord, acestea scapand fara rani care sa necesite ingrijiri medicale.
 
UPDATE: Potrivit Politiei, accidentul a avut loc dupa ce soferul unui Renault Megane a intrat pe contrasens si a lovit un microbuz, ricosand, ulterior, in autocar. Soferul avea 28 de ani. El conducea o masina care avea numere rosii, de Suceava. Autocarul are numere de inmatriculare de Republica Moldova.
 
Martorii din autocar - care efectua o cursa intre Republica Moldova si Spania - spun ca soferul autoturismului Renault circula cu viteza mare si a evitat in ultimul moment sa intre frontal in autocar. Anchetatorii au recuperat din masina acestuia un pistol cu bile, un ceas si mai multe documente.
 
Din primele informatii, se pare ca barbatul a trecut astazi pe la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi.
 
UPDATE 1: Barbatul care si-a pierdut viata se numeste Emanuel Mitric si era vicepresedinte al PMP la nivel national.
 
UPDATE 2: Calatorii autocarului si microbuzului implicate in accident asteapta cu bagajele in strada sa fie preluati de alte curse. In acelasi timp, abia la o ora si jumatate de la producerea accidentului politistii au dat drumul la circulatie pe o singura banda. Coloanele de masini in zona se intind pe mai multi kilomentri, pe ambele sensuri de mers.
 
Soferul autocarului (41 de ani), cu contuzii in zona picioarelor, a fost preluat de un echipaj medical si transferat la Spitalul Sfantul Spiridon. O alta pasagera, in varsta de 44 de ani, cu contuzii in zona fetei si a coloanei cervicale, a fost dusa la Unitatea de Primiri Urgente a aceluiasi spital. Doi adulti si doi minori, cu rani superficiale, au refuzat transportul la spital.