Imprimare
PDF

Luni reincepe „Programul Laptele si Cornul” in gradinitele si scolile iesene


Luni, 14 ianuarie, Primaria Municipiului Iasi va relua distribuirea alimentelor din Programul pentru Scoli al Romaniei (asa-numitul „Program Laptele si Cornul”) in unitatile de invatamant preuniversitar din oras. De produse vor beneficia 29.523 de copii din gradinitele cu program normal si unitatile de invatamant primar si gimnazial din Municipiul Iasi, atat de stat, cat si privat.
Pentru produsele incluse in program (batoane / biscuiti, lapte UHT si mere) municipalitatea a organizat o procedura de achizitie publica prin negociere directa pentru 18 loturi (sase zone ale orasului x trei tipuri de produse). Astfel, batoanele / biscuitii vor fi livrate zilnic, de luni pana vineri, de catre asocierea Agropan Impex SRL Iasi – Patisgal SRL Galati, contra unei sume de 1.535.156 lei, fara TVA. Cutiile de lapte UHT vor fi distribuite de LaDorna SA, contra unei sume de 2.361.840 lei, fara TVA, in zilele de luni, marti si miercuri. In zilele de joi si vineri, Marul de aur SRL Vaslui va distribui mere, conform unui contract in valoare de 1.080.000 lei, fara TVA.
 
In prezent, Primaria Municipiului Iasi organizeaza o licitatie pentru incheierea unui acord – cadru pe trei ani pentru derularea Programului pentru Scoli al Romaniei, procedura vizand 18 loturi (sase zone ale orasului x trei tipuri de produse). Licitatia are o prevedere bugetara de 18.289.982,24 lei, fara TVA, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 25 ianuarie.
 
Cele trei contracte mentionate care vizeaza distribuirea produselor de panificatie, laptelui si merelor sunt valabile incepand de luni, 14 ianuarie, pana la incheierea acordului – cadru pe trei ani urmarit prin licitatia descrisa anterior, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2018 – 2019.