Imprimare
PDF

Liberalii ieseni au parasit sala in timpul sedintei de Consiliu Local. „Ordinea de zi e stufoasa, iar timpul alocat studierii proiectelor a fost scurt!”


Consilierii liberali s-au retras azi din sedinta de Consiliu Local convocata de executivul iesean. Este pentru a doua oara cand liberalii fac acest gest in scurtul timp care a trecut de la alegerile locale.

„Din punctul meu de vedere, ordinea de zi de astazi este stufoasa”, a declarat Eduard Boz, liderul grupului liberal din CL Iasi. In plus, consilierii opozitiei au spus ca proiectele de hotarare aferente ordinii de zi au fost transmise in ziua de sambata si nu au avut timp sa le studieze, „mai ales ca au fost doua zile de weekend". Initial, liberalii au incercat sa invoce faptul ca intrunirea nu respecta legea, insa secretarul CL le-a prezentat o decizie a Curtii Constitutionale care desfiinta motivatia initiala a liberalilor.

Legat de timpul scurt alocat studierii hotararilor supuse aprobarii, in numar de aproximativ 50, secretarul CL si alti consilieri PSD au afirmat ca activitatea legislativului local nu se desfasoara doar de luni pana vineri, ci si in weekend.

Dupa ce liberalii au parasit Sala Mare a primariei, in sala de sedinte au ramas 16 consilieri, 15 dintre fiind din coalitia aflata la putere: PSD-ALDE, plus PMP. Si consilierul independent Andrei Postolache a ramas

Pe ordinea de zi au fost trecute aproximativ 50 de proiecte de hotarare. Dupa plecarea liberalilor din sala de sedinte, plenul CL a votat ordinea de zi.

Hotararile care privesc administrarea patrimoniului public si privat, pentru care este necesar un minim de 18 voturi, au fost amanate.