Imprimare
PDF

Jandarmii ieseni au fost luati cu "asalt" de catre copii


Cu ocazia implinirii a 168 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, astazi, 27.03.2018, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, timp de doua ore, a fost organizata ZIUA PORTILOR DESCHISE.
La aceasta manifestare au participat persoane de toate varstele, in principal copii de la diferite institutii de invatamant din Iasi.  Vizitatorii au putut vedea si proba o parte din costumele si tehnica de interventie a Jandarmeriei, iar atmosfera a fost animata de exercitiile  demonstrative de dresaj cu cainii de serviciu. Totodata,  copiii s-au au urcat in masinile Jandarmeriei, iar sirena si girofarul, in functiune, au creat atmosfera de interventie dorita de ocupantii din autovehicul.
 
La final s-a putut vizita muzeul si capela unitatii.  In acest an se implinesc 168 de ani de cand Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica, a aprobat Hotararea Divanului Obstesc, semnand "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor in jandarmi". Prin aceasta lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei si i s-au stabilit principiile de organizare si functionare, acesta act reprezentand documentul oficial  la infiintarea a institutiei.