Imprimare

Interlopul iesean care a sapat groapa senatorului Agrigoroaei, cercetat sub control judiciar


Judecatorii Curtii de Apel Iasi au decis vineri, 29 mai, ca interlopul iesean Vandam Constantin sa fie cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, intr-un dosar in care a fost reclamat la Parchet de catre senatorul Ionel Agrigoroaei.

Vandam Constantin a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi intr-un dosar in care este acuzat de furt, tulburare de posesie si distrugere. Plangerile care stau la baza dosarului lui Vandam, membru al clanului Tanase, au fost facute de catre senatorul Ionel Agrigoroaei, cel care, de mai bine de jumatate de an, se afla intr-un conflict deschis cu interlopul. Cei doi au locuit o vreme impreuna, in aceeasi vila, ambii sustinand ca sunt proprietari.

S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce o parte din vila in care locuia senatorul iesean a fost scoasa la licitatie din cauza unui credit neplatit. Corpul imobilului a fost achizitionat la o licitatie publica de catre Vandam Constantin, un tanar de 20 de ani, cu suma de 37.000 de euro.

Dupa ce s-a mutat in aceeasi casa cu Ionel Agrigoroaei, Vandam Constantin si familia sa au inceput sa-l terorizeze pe senator, scandalul culminand cu o groapa pe care interlopii au sapat-o pentru demnitar. Peste 25 de plangeri a depus autoritatilor locale Ionel Agrigoroaei, majoritatea conaexate in dosarul in care Vandam Constantin a fost retinut, pentru ca apoi sa fie eliberat.

Din informatiile „Adevarul“, procurorii ieseni l-ar investiga in acest caz si pe avocatul lui Vandam Constantin, Cristian Curca. Avocatul ne-a precizat aseara ca nu a putut sa-si reprezinte clientul in instanta din acest motiv. El a fost reclamat la Parchet de catre Ionel Agrigoroaei ca fiind persoana din spatele scandalului cu vila din Copou.

„Domnul senator mi-a depus si mie plangere, si in felul acesta s-a nascut un presupus conflict de interese. Desi eu sunt cel care stie cel mai bine dedesubturile acestui caz, sunt in imposibilitatea de a-l reprezenta. Astept sa fiu chemat la audieri, avand in vedere ca, la audierile clientilor mei, prima intrebare care li s-a pus a fost despre mine. Este un balci, aceasta ancheta, un adevarat circ“,  a spus Curca.

La randul sau, contactat telefonic, senatorul Ionel Agrigoroaei a precizat ieri ca a inaintat autoritatilor imagini de pe camerele de supraveghere din care reiese ca avocatul lui Vandam Constantin i-ar fi incitat pe acesta si pe apropiatii sai sa distruga diferite bunuri. „Cand au fost distruse camerele de supraveghere, avocatul era cel care le indica fiecaruia ce si cum sa faca. La fel s-a intamplat si in alte situatii“,  a spus Agrigoroaei.