Imprimare
PDF

Institutul Regional de Oncologie din Iasi a lansat astazi campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului


ASOCIATIA I.R.O. Iasi si INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IASI a lansat astazi campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului. “Previne Cancerul” – Campanie de comunicare si informare in ceea ce priveste importanta preventiei. Scopul acestei campanii este informarea asupra evaluarilor de screening in regim gratuit disponibile in cadrul Institutului Regional de Oncologie – IRO Iasi (investigatii gratuite, programe de screening in cazul cancerului de san, col uterin, colon si prostata) prin programul national de screening. Aceasta campanie este sustinuta de ASOCIATIA INSTITUTULUI REGIONAL DE ONCOLOGIE IASI prin sprijinul ROCHE Romania.
Perioada de comunicare este data de intervalul octombrie 2018 – februarie 2019, cu pauze in perioadele in care publicul tinta are preocupari legate de sarbatorile de iarna si nu este la fel de receptiv.
 
De 34 de ani, 1 Octombrie este ziua mondiala dedicata luptei impotriva cancerului la san. Cu aceasta ocazie, in toata aceasta luna, se organizeaza actiuni prin care se urmareste cresterea gradului de informare a femeilor care trebuie sa stie ca prin informare, preventie si control medical anual, cancerul la san poate fi invins. Medicii spun ca, descoperita la timp, in faza incipienta, aceasta boala poate fi tratata.
Potrivit statisticilor, in cadrul Institutului Regional de Oncologie Iasi, din totalul de 3.045 cazuri aflate in evidenta , 133 sunt cazuri noi de paciente diagnosticate cu cancer la san in primele sase luni ale anului 2018. Echipa medicala a institutului, formata din medici chirurgi, oncologi si psihologi se implica in tot ceea ce inseamna educatia medicala, tratamentul medical si chirurgical, precum si cresterea calitatii vietii.