Imprimare
PDF

Inima de „mama“.Si-a vandut fiica de 14 ani de dragul proxenetului


Desi fiica sa i se plansese ca a fost traficata, o mama din municipiul Iasi a preferat sa ii ia apararea proxenetului. Ajunsa in fata judecatorilor, femeia a mintit ca fiica sa traia, de fapt, o frumoasa poveste de dragoste cu „pestele“ ei, incercand, astfel, sa il ajute pe acesta sa scape de puscarie. Ieseanca a fost pusa sub acuzare si condamnata pentru marturie mincinoasa, recunoscand, in cele din urma, ca a mintit judecatorii. A dat vina pe emotii, spunand ca nu mai fusese niciodata intr-o sala de judecata. „Emotiile“ mamei ar fi putut sa ii ajute pe doi dintre cei mai odiosi proxeneti din Iasi, Costel Jugravu, zis „Maimuta“, si Bogdan Lica, zis „Richi“, sa primeasca pedepse mai mici.
O femeie din municipiul Iasi a fost condamnata la opt luni de inchisoare cu suspendare dupa ce, in timpul unui proces, a incercat sa il protejeze pe cel care ii abuzase fiica. Dorina Alamaru a fost gasita vinovata de marturie mincinoasa, declaratia sa, prin care il proteja pe proxenetul fiicei sale, fiind anulata.
 
Minciuna Dorinei Alamaru putea sa ii ajute in timpul procesului pe doi dintre cei mai duri proxeneti din Iasi. Costel Jugravu, zis „Maimuta“, si Constantin Lica Bogdan, zis „Richi“, erau cei doi traficanti judecati in procesul in care femeia a mintit. Ambii au fost condamnati, pana la urma, primul la 30 de ani de inchisoare, insa procesul nu este inca definitiv.
 
A spus ca traficantul fiicei sale este un barbat iubitor
 
Declaratia Dorinei Alamaru (44 de ani) era necesara procurorilor pentru a demonstra modul in care una dintre victimele celor doi proxeneti, de 14 ani, ar fi fost traficata. In prima faza, la Parchet, femeia a relatat cum fiica sa ii povestise ca ar fi practicat prostitutia. Ulterior insa, cand a fost chemata in instanta, ieseanca si-a schimbat declaratia spunand ca nu stie nimic despre asa ceva. Astfel, la Parchet, femeia a povestit ca, pe cand avea 14 ani, fiica sa a plecat de la domiciliu si nu s-a mai intors. Din acest motiv, ar fi mers la Politie si a declarat disparitia ei. Ulterior, adolescenta si-ar fi contactat mama telefonic spunandu-i ca este bine.
 
In toamna anului 2013, minora a venit acasa la Alamaru cu Constantin Lica Bogdan, tanarul spunandu-i ca locuiesc impreuna intr-un apartament din Iasi. Ulterior, Alamaru le-a relatat procurorilor ca fiica sa i-a spus ca nu ii este bine cu Bogdan, fugind chiar de la acesta.
 
„Fiica mea mi-a spus acasa ca este insarcinata si ca este copilul lui Richi. Pe parcurs, fiica mea mi-a spus ca este amenintata in permanenta de Richi si ca, in perioada in care a stat la el, a fost obligata sa practice prostitutia in folosul lui Richi. Totodata, fiica mea mi-a povestit ca era cautata frecvent atat de Richi, cat si de un barbat pe nume Maimuta (n.r. - Costel Jugravu)“, a declarat Alamaru, la DIICOT.
 
Aceasta parte a povestii a „uitat-o“ insa atunci cand a fost citata de Tribunal pentru a da declaratii in dosarul lui Jugravu si Bogdan. Astfel, la termenul din ianuarie 2016, Alamaru a spus ca i s-a parut ca proxenetul s-ar fi purtat frumos cu fiica sa si i-ar fi creat impresia ca o iubeste.
 
„Mi-a zis ca Richi e barbatul ei si ca s-a indragostit de el. Fiica mea niciodata nu mi-a spus ca nu ii este bine (…) nu stiam ca A. sa fi practicat prostitutia cat a fost la Bogdan Constantin-Lica. Sunt sigura ca niciodata A. nu mi-a spus ca ar fi fost batuta de Richi sau de alta persoana. Nu imi amintesc ce declaratie am dat la politie. Sunt convinsa ca A. nu mi-a zis ca s-a prostituat cat a fost la Bogdan Constantin-Lica. Nu mi-a zis ca ar fi fost batuta, dar mi-a zis doar ca s-au certat (…) Arat ca mie mi s-a parut ca o iubeste pe A., pentru ca ii vorbea frumos“, a spus Alamaru, in instanta, ceea ce l-a determinat pe procurorul de sedinta sa se sesizeze pentru marturie mincinoasa.
 
Emotiile din sala de judecata
 
Audiata din nou, de aceasta data ca inculpata, ieseanca a recunoscut faptele si a cerut sa fie judecata in procedura simplificata.
 
„Instanta constata si aspectul potrivit caruia declaratia inculpatei Alamaru Dorina a fost data intr-o cauza de o importanta deosebita, in care erau judecati inculpati, in stare de arest preventiv, acuzati de comiterea unor infractiuni grave privind traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertatii si integritatii sexuale si traficul de droguri, impotriva mai multor persoane vatamate, majoritatea minore“, a stabilit instanta care a condamnat-o pe femeie.
 
Alamaru a precizat ca a mintit in fata instantei pentru ca a avut emotii, fiind pentru prima data intr-o sala de judecata. Pe langa fiica lui Alamaru, Jugravu si Bogdan ar mai fi traficat alte zece fete, care ar fi fost obligate sa se prostitueze in apartamente din Iasi. Acestea ar fi fost batute sau violate, multe dintre ele fiind minore atunci cand au fost racolate.