Imprimare
PDF

Inginerul pervers din Dacia. Le-a pipait fesele unor fete intalnite pe strada


Barbatul a fost prins dupa plangerea la Politie a unei minore speriate.
Claudiu-Costel Jitaru, de 24 de ani, este cercetat in prezent de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, fiind acuzat de agresiune sexuala. La finele lunii trecute, individul a recunoscut ca a pipait in zona intima doua fete necunoscute, si a fost de acord sa primeasca o pedeapsa finala de 2 ani, 2 luni si 6 zile de inchisoare cu suspendarea pedepsei. Anchetatorii au stabilit cate o pedeapsa de 1 an si 4 luni pentru fiecare infractiune imputata lui Jitaru si, dupa ce au facut calculul, judecatorii au aflat ca pedeapsa rezultanta ar fi trebuit sa fie de 2 ani, 2 luni si 20 de zile. Din acest motiv, acordul a fost trimis inapoi Parchetului.
 
Claudiu Jitaru este originar din judetul Bacau si, la momentul faptelor, locuia fara forme legala in cartierul Dacia din Iasi. Alaturi de el, intr-un apartament inchiriat locuia si iubita sa, Iuliana. El lucra ca inginer mecanic la o firma.
 
Prima agresiune a comis-o in data de 24 aprilie, la 7.30, atunci cand a atins in zona intima o tanara care se afla in fata unui bloc.
 
„Persoana vatamata era imbracata cu un tricou si o pereche de colanti de culoare neagra mulati pe picior si plimba un caine. Cand a ajuns in dreptul ei, fiind cu spatele la inculpat, a trecut pe langa ea, prin partea ei dreapta, moment in care, cu mana stanga, a prins-o de fese si a strans-o, dupa care i-a dat drumul si si-a continuat traseul spre serviciu, fara a se opri si fara a-i adresa niciun cuvant“, se arata in acordul de recunoastere mentionat.
 
Jitaru a procedat la fel si o luna mai tarziu, cand s-a intalnit pe strada cu aceeasi fata, pe care a atins-o in zona soldului, incercand sa o pipaie si in zona genitala.
 
Pe 11 iunie, Jitaru a ajuns acasa si s-a certat cu iubita sa. Din acest motiv, a iesit afara pentru a se plimba prin cartierul Dacia. A vazut o minora care era imbracata in pantaloni scurti, si a decis sa mearga dupa ea pentru a o atinge. Urmarind-o, cei doi au ajuns pana in scara unui bloc, acolo unde individul a atins copila pe fese. Victima a strigat, iar Jitaru s-a speriat, fugind. Cazul a ajuns la Politie, individul fiind recunoscut apoi ca agresor de cele doua victime.