Imprimare
PDF

Închiderea balcoanelor de la parter se va putea face după reguli noi


Închiderea balcoanelor de la parter se va putea face după reguli noi.
 
Atunci când e vorba de creșterea securității unei locuințe sau a calității vieții locatarilor, documentația necesară pentru efectuarea lucrărilor de închidere a balcoanelor sau logiilor de la parterul unui bloc va conține un acord primit din partea asociației de proprietari, nu a vecinilor, așa cum se-ntâmplă în prezent, scrie avocatnet.ro.
 
Schimbările propuse la legislația legată de autorizarea executării lucrărilor de construcții se regăsesc într-o lege ce urmează să fie oficializată în curând.
 
Proiectul de lege, care va deveni acum, după ce a fost promulgat de președintele țării, Legea nr. 149/2020, stabilește că, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse, cei ce vor să-și închidă balconul/ balcoanele sau logia/ logiile situate la parterul blocurilor nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor, ca în prezent, ci de un acord de la asociația de proprietari a imobilului.
 
Totuși, pentru a beneficia de noua prevedere, cei interesați să-și închidă balcoanele vor trebui să aibă motive bine întemeiate, care să fie legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor asupra lor și pentru siguranța și sănătatea acestora.