Imprimare
PDF

Incepe licitatia pentru traseele judetene


Ministrul Transporturilor si cel al Administratiei si Internelor au cazut de acord in legatura cu criteriile care trebuie luate in considerare la departajarea transportatorilor judeteni pentru atribuirea traseelor in cauza. Astfel, in urma cu trei zile, a fost publicat ordinul comun care face referire la aprobarea criteriilor, a punctajelor si metodologiei de punctare a operatorilor de transport care vor participa la sedintele de atribuire a traseelor judetene.

"Au fost luate in calcul data de referinta, care va fi prima zi a perioadei de depunere a actelor, si a depunctarii in cazul in care un operator a renuntat la un traseu. Pentru acest din urma criteriu, operatorul in cauza va fi depunctat cu un punct doar pentru traseul la care a renuntat", a declarat Vasile Toma, vicepresedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT). Conform legislatiei in vigoare, calendarul de atribuire a traseelor va incepe pe 25 noiembrie, odata cu publicarea traseelor judetene aprobate de Consiliul Judetean.

"Depunerea online a documentelor de catre operatorii de transport se va face in perioada 27 noiembrie - 2 decembrie. Acest calendar a fost discutat de catre reprezentantii ministerelor cu noi, cei de la FORT", a sustinut Vasile Toma. Pe 14 decembrie urmeaza a fi validate dosarele operatorilor de catre comisia paritara. Aceste rezultate trebuie sa fie aprobate si de catre Consiliul Judetean Iasi in sedinta care se va tine in perioada 16 - 20 decembrie. "Vor exista si trasee care nu vor fi atribuite niciunui operator. Pentru acestea, se va tine o noua sedinta de atribuire in luna ianuarie", a precizat vicepresedintele FORT. Programul de transport judetean a fost pus sub semnul intrebarii, odata cu decizia magistratilor de suspendare a legii din domeniu. Timp de cateva luni, reprezentantii transportatorilor au purtat negocieri cu cele doua ministere implicate pentru gasirea unei solutii. "Cea mai buna a fost modificare legii, in sensul excluderii celor doua articole contestate. De abia acum s-a intrat pe fagasul normal", a spus Vasile Toma.