Imprimare
PDF

Ieșean surprins de jandarmi cu un box metalic! Voia să intre în Palatul de Justiție


Un bărbat a încercat să intre în Palatul de Justiție din Iași, având asupra lui un box metalic. El a fost depistat de jandarmi, chiar la accesul în clădire, cu ocazia controlului tehnic, urmat de cel corporal.
 
Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orelor 08.30. Bărbatul a fost condus la Secția 3 Poliție, întocmindu-se act de sesizare.
 
În conformitate cu legea penală, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun, în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spațiile rezervate desfășurării procesului electoral se pedepsește cu închisoare sau amendă.
 
În categoria obiectelor periculoase legea enumeră cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.