Imprimare
PDF

Iașul se apropie de scenariul roșu! E posibil ca toate unitatile de invatamant din municipiul Iasi sa isi desfasoare cursurile exclusiv online


Iașul se apropie de incidența de 3 la mie. Atât la nivelul municipiului cât și la cel al județului cazurile de COVID-19 sunt tot mai multe.
 
Potrivit ultimelor date statistice, în municipiul Iași aveam o rată de 2,88 la mie, în timp ce la Hârlău s-a ajuns la 2,91.
 
In cazul in care in municipiul Iasi va depasi o rata de 3 cazuri de infectari cu coronavirus la 1000 de locuitori, autoritatile iau in calcul ca toate şcolile, liceele şi grădiniţele din municipiul Iasi sa isi desfasoare cursurile doar in regim online, datorita restricţiilor suplimentare menite să limiteze răspândirea coronavirusului.
 
Pe lângă cursuri exclusiv online pentru cel puţin 14 zile, scenariul roşu presupune şi purtarea obligatorii a măştii pe stradă, ca în orice alt spaţiu public din aer liber sau din interiorul unei clădiri, dar şi închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior. Nu pot funcţiona nici sălile de jocuri de noroc, dar nici cinematografele sau teatrele.