Imprimare

Iasul este singurul municipiu din Romania monitorizat de Comisia Europeana pentru ca nu indeplineste conditiile de mediu


Iasul este singurul municipiu din Romania monitorizat de Comisia Europeana  pentru ca nu indeplineste conditiile de mediu  privind calitatea aerului.
 
Din acest motiv, Romania risca sa ajunga la Curtea Europeana de Justitie pentru  neindeplinirea conditiilor de mediu, a declarat, astazi, ministrul de resort, Gratiela Gavrilescu, aflata in vizita la Iasi.
 
Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a mai anuntat ca de la inceputul anului, planul de masuri prinvind calitatea aerului, elaborat de primaria Iasi, a fost de trei ori respins, ultima data primind si o amenda.
 
Prefectul de Iasi, Marian Serbescu, a precizat ca, de la inceputul anului, in judetul Iasi s-au inregistrat 139 de depasiri la pulberile solide in suspensie, 60 dintre acestea fiind la statia de masurare din Podul de Piatra si cate 30 la statiile din cartierul Dacia si localitatea Tomesti, ne-a informat colegul nostru, Constantin Mihai.