Imprimare
PDF

Iasul are de astazi 11 harti turistice amplasate in locatii intens circulate de catre vizitatori si locuitori


Incepand de azi, 12 octombrie, orasul Iasi detine 11 harti turistice amplasate in locatii intens circulate de catre vizitatori si locuitori.
 
Initiativa apartine echipei IASI.TRAVEL, formata din cadre didactice si studenti ai Facultatii de Geografie si Geologie, montarea hartilor fiind posibila cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.
 
Hartile prezinta centrul orasului Iasi, cu punctele de interes turistic si cladiri emblematice reliefate in perspectiva 3D. Sunt prezentate de asemenea 7 trasee tematice menite sa ii conduca pe cei interesati spre descoperirea diverselor fatete definitorii ale orasului. Aceste harti sunt amplasate in urmatoarele puncte: la intrarea in Parcul Copou, in fata Corpului A si a Corpului B al Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza”, pe Strada Lapusneanu, in Piata Unirii, pe Bulevardul Stefan cel Mare (in fata Mitropoliei), in Piata Palatului, in fata Manastirii Golia, in Piata Natiunii, la Gara si la Aeroport.
 
Aceasta initiativa face parte din proiectul INTERFACE-IS, finantat prin fonduri EEA Grants (Norvegia, Islanda si Liechtenstein). Proiectul prevede si semnalizarea in perioada urmatoare a 77 de atractii de interes turistic din oras prin panouri informative, crearea de materiale promotionale si dezvoltarea website-ului www.iasi.travel , care este deja functional.
 
La realizarea hartilor au participat doctoranzi specialisti in geografie – Alexandra Cehan (UAIC), in arhitectura – Tiberiu Teodor-Stanciu (TUIASI) si un expert GIS – Cosmin Ceuca (ADRNE), coordonarea fiind realizata de asistentii universitari Lucian Rosu si Mihai Bulai de la Facultatea de Geografie si Geologie (UAIC). Coordonatorii lucreaza in aceasta perioada si la Elaborarea Strategiei de Turism a Municipiului Iasi si a Zonei Metropolitane Iasi la care beneficiar este Primaria Municipiului Iasi.