Imprimare
PDF

Iasi:Asociatiile civice demareaza campania de strangere de semnaturi pentru construirea autostrazilor A8 si A7


PDATE – ora 10:13  Asociatiile civice care militeaza pentru construirea autostrazilor A7 si A8 au initiat campania “Actiunea Moldova“, de strangere de semnaturi pentru construirea celor doua artere.
Reprezentantii organizatiilor „Moldova Vrea Autostrada“ si „Impreuna pentru A8“ au decis sa atace altfel problema tergiversarii acestor investitii.
 
Initiatorii campaniei “Actiunea Moldova“  fac apel la toti locuitorii regiunii, dar si la la toti romanii din tara si din diaspora, sa se alature acestei initiative pentru a forta Guvernul sa deblocheze construirea celor doua autostrazi cu fondurile nerambursabile oferite de Uniunea Europeana.
 
Asociatiile civice care militeaza pentru construirea autostrazilor A7 si A8 au initiat campania “Actiunea Moldova“ de strangere de semnaturi pentru construirea celor doua artere.
 
Reprezentantii organizatiilor „Moldova Vrea Autostrada“ si „Impreuna pentru A8“ au decis sa atace altfel problema tergiversarii construirii noilor rute.
 
Initiatorii campaniei “Actiunea Moldova“ fac apel la toti locuitorii regiunii, dar si la la toti romanii din tara si din diaspora, sa se alature acestei initiative pentru a forta Guvernul sa deblocheze construirea celor doua autostrazi cu fondurile nerambursabile oferite de Uniunea Europeana.
 
Intentia de a incredinta realizarea si, ulterior, administrarea acestor proiecte unor investitori privati, in loc de construirea lor cu fonduri nerambursabile puse la dispozitie de Comisia Europeana, a starnit nedumeriri la Bruxelles.
 
Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, le-a reprosat in mai multe randuri reprezentantilor Guvernului ca nu au depus in An Centenar niciun proiect de anvergura – precum Autostrada A8, Ungheni-Iasi-Tg. Mures.