Imprimare
PDF

Iasi: Unul dintre pacientii de la ATI mutati la alt spital dupa izbucnirea incendiului la IBCV a murit


Unul dintre pacientii transferati de la Terapie Intensiva, din cladirea in care a avut loc incendiul la Institutul de Boli Cardiovasculare, a murit miercuri la Institutul Regional de Oncologie.
‘Pacientul a fost adus de la Spitalul C.I. Parhon la dializa, care se afla in aceeasi cladire cu Institutul de Boli Cardiovasculare. El a decedat imediat dupa ce a fost adus. Persoana este pacientul nostru din luna martie. Era internat la Hematologie, dar din cauza unor complicatii a fost transferat la Spitalul Parhon pentru dializa’, a declarat pentru AGERPRES Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie, care a precizat ca pacientul avea 67 de ani.
 
Coordonatorul UPU-SMURD Iasi, prof.univ.dr. Diana Cimpoesu, a declarat ca opt dintre persoanele aflate in Terapie Intensiva au fost mutate la alte unitati medicale din cauza incendiului izbucnit in cursul noptii la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iasi.
 
‘Am luat decizia sa transferam opt pacienti din ATI catre alte spitale, patru dintre ei fiind directionati catre Institutul Regional de Oncologie iar alti patru catre Spitalul Sfantul Spiridon. Dintre acestia din urma doi sunt la Clinica de Cardiologie a Spitalului Sfantul Spiridon, alti doi la Clinica de Medicina Interna. Ei au fost transportati cu masinile de victime multiple si terapie intensiva mobila’, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, si purtator de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi.
 
Managerul IBCV din Iasi, prof.univ.dr. Grigore Tinica, a avut nevoie la randul sau de ingrijiri medicale.
 
‘Am fost la ORL pentru ca am inhalat fum si gaze toxice. Am primit ajutor si am revenit la Institut. Acum sunt mai bine’, a declarat pentru AGERPRES prof.univ.dr Grigore Tinica.
 
Reamintim ca in cursul noptii de marti spre miercuri, in jurul orei 0,30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul sase al Institutului de Boli Cardiovasculare ‘I. M. Georgescu’, 18 pacienti de la etajele 4 si 5 fiind evacuati de urgenta si transferati la mai multe unitati medicale din Iasi.
 
In aceeasi cladire la etajele 1, 2 si 3 functioneaza Centrul de Dializa si Clinica de Nefrologie a Spitalului ‘I.C. Parhon’, precum si Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva.
 
In momentul producerii incendiului in cladire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unitati medicale.
 
Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, interventia a opt autospeciale de stingere si a autoscarii. La fata locului au fost mai multe echipaje ale Ambulantei si SMURD. Focul a fost stins dupa mai bine de sase ore de la izbucnire.