Imprimare
PDF

Iasi: Un nou proiect-concurs la Muzeul „Mihail Sadoveanu”: Caligrafii tematice


Muzeul National al Literaturii Romane Iasi lanseaza proiectul educational Caligrafii tematice, cu scopul de a stimula lectura si de a incuraja scrierea de mana, organizat in doua etape.
Prima etapa a proiectului consta intr-un concurs de caligrafie, pe trei sectiuni, dupa categorii de varsta: sectiunea I/ 10-19 ani, sectiunea a II-a/ 20-40 de ani, sectiunea a III-a/ peste 41 de ani.
 
Provocarea concursului consta in copierea caligrafica, pe foi A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singura parte, a unor fragmente, la alegere, din bibliografia data.
 
Lucrarea, de minimum 1 foaie, trebuie expediata sau depusa la secretariatul institutiei, in plic, la adresa: Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, strada Vasile Pogor, nr. 4, cod postal 700110, cu mentiunile Pentru Concursul Caligrafii tematice si sectiunea/ categoria de varsta, in perioada 15 octombrie – 16 noiembrie 2018 (data postei).
 
In plicul cu lucrarea se vor trimite datele personale ale autorului caligrafiei (numele, prenumele, varsta, localitatea si adresa de domiciliu, numarul de telefon, institutia de invatamant si profesorul indrumator – daca este cazul) si datele despre volumul din care s-a facut copierea caligrafica (titlul, editura, anul aparitiei, pagina/paginile unde apare textul lucrarii trimise la concurs).
 
Lucrarile trimise nu vor fi returnate.
 
Tematica stabilita pentru editia I a concursului Caligrafii tematice este literatura sadoveniana de razboi, iar bibliografia este compusa din urmatoarele titluri de Mihail Sadoveanu:
 
1. Amintirile caprarului Gheorghita;
2. Povestiri din razboi;
3. 44 de zile in Bulgaria;
4. File sangerate;
5. Strada Lapusneanu;
6. Cocostarcul albastru;
7. Frunze-n furtuna;
8. Trenul fantoma.
 
Se vor acorda premiul I, II, III si mentiuni pentru fiecare sectiune, de catre un juriu format din specialisti ai Muzeului National al Literaturii Romane Iasi.
 
Premierea va avea loc duminica, 2 decembrie 2018, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iasi.
 
De asemenea, lucrarile declarate castigatoare la concurs vor fi inramate si vor constitui o expozitie ce va putea fi vizitata la Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iasi, in perioada 2 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.