Imprimare
PDF

IASI: Restrictii de circulatie ca urmare a concertelor si a evenimentelor in aer liber


Organizarea in zona Palatului Culturii a concertelor incluse in cea de-a VI-a editie a Festivalului International al Educatiei impune o serie de modificari si restrictii de circulatie.
Astfel, din data de 15 mai, pana luni, 21 mai, la ora 24.00, se inchide circulatia auto, functie de necesitati, intre liniile de tramvai si str Anastasie Panu.
 
De asemenea, intre 17 si 20 mai, intre orele 15.00 si 24.00, se inchide circulatia auto pe str. Anastasie Panu si str. Palat, functie de necesitati.
 
Circulatia tramvaielor pe str. Anastasie Panu si str. Palat va fi oprita in zilele de 17, 19 si 20 mai, intre orele 18.00 si 24.00, iar vineri, 18 mai, intre orele 16.00 si 20.00.
 
Pentru buna desfasurare a Marsului Absolventilor de vineri, 18 mai, se impune instituirea de restrictii de circulatie intre orele 17.00 si 19.00, functie de necesitati, pe urmatoarele strazi incluse in traseele parcurse de participanti:
 
– Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” – al. Gr. Ghica Voda – bd. Carol I – Piata Mihai Eminescu – str. Gavriil Musicescu – Piata Unirii – bd. Stefan cel Mare si Sfant – str. Anastasie Panu (Casa Patrata);
 
– Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – bd. Carol I – Piata Mihai Eminescu – str. Gavriil Musicescu – Piata Unirii – bd. Stefan cel Mare si Sfant – str. Anastasie Panu (Casa Patrata)
– Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” (Piata Natiunilor) – bd. Independentei – Piata Mihai Eminescu – str. Gavriil Musicescu – Piata Unirii – bd. Stefan cel Mare si Sfant – str. Anastasie Panu (Casa Patrata);
– Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” – bd. Tudor Vladimirescu – str. Elena Doamna – str. Anastasie Panu (Casa patrata);
 
Totodata, circulatia auto va fi inchisa, functie de necesitati, intre liniile de tramvai si str. Anastasie Panu intre 21 mai, de la ora 24.00, pana pe 28 mai, la ora 24.00.
 
Circulatia tramvaielor pe str. Anastasie Panu si str. Palat va fi oprita intre 25 mai, de la ora 18.00, pana pe 27 mai, la ora 18.00.
 
Circulatia auto va fi inchisa, functie de necesitati, pe str. Palat si str. Anastasie Panu in ziua de sambata, 26 mai, intre orele 16.00 si 24.00, si duminica, 27 mai, intre orele 11.00 si 15.00.
 
In fine, pentru buna desfasurare a Festivalului de Arta si Zbor Hangariada, organizat de Aeroclubul Roman „Alexandru Matei” din Iasi, se vor institui restrictii de circulatie, functie de necesitati, in perioada 25 – 28 mai, intre orele 9.00 si 2.00, pe str. Aviatiei, str. Aterizaj si arterele adiacente.
 
Deciziile punctuale privind restrictionarea circulatiei rutiere vor fi luate de Politia Municipiului Iasi – Biroul Rutier si Politia Locala.
 
***
 
Cele patru concerte FIE 2018 organizate in fata Palatului Culturii sunt:
– Concert FIE Folcloric – Ansamblul Academic National de Dansuri Populare „Joc” din Republica Moldova – joi, 17 mai
– Concert FIE Rock sustinut de trupele Celelalte Cuvinte, Vita de Vie si Cargo – vineri, 18 mai, dupa Marsul Absolventilor
– Concert FIE Clasic sustinut de Orchestra Filarmonicii de Stat „Moldova” Iasi si Corul „Gavriil Musicescu” – sambata, 19 mai
– Concert FIE Junior – duminica, 20 mai
 
Concertele vor incepe la ora 19.30, iar accesul este liber, cu exceptia evenimentului Concert FIE Junior, cand spectacolul va incepe la ora 17.00.
 
Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Primaria Municipiului Iasi in cadrul FIE 2018 gasiti pe www.fieiasi.eu si www.facebook.com/festivaliasi.