Imprimare
PDF

Iasi: Primarul Mihai Chirica s-a intalnit cu Ambasadorul Germaniei


In cursul zilei de astazi, 24 mai, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita  Ambasadorului Republicii Federale Germania in Romania, Excelenta Sa Cord Meier-Klodt.
La intalnirea din biroul edilului-sef au mai participat Swantje Kortemeyer, sefa Sectiei Economice si Comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucuresti, si viceprimarul Radu Botez.
 
Discutiile au vizat domenii variate de cooperare, precum universitar, cultural si economic.
 
In cadrul intalnirii Excelenta Sa si-a manifestat disponibilitatea de a sprijini demersurile de dezvoltare durabila a Iasului bazate pe cele mai importante atuuri locale: mediul educational si academic si institutiile de cultura.
 
De asemenea, Ambasadorul german doreste sa sprijine initiativa primarului Mihai Chirica de a infiinta o Academie a Primarilor.
 
Acesta va viza impartasirea experientelor intre primari si va functiona ca o platforma de dezbateri administrative care sa sprijine Guvernul si Parlamentul sa emita documente in sprijinul autoritatilor locale.
 
Edilul-sef a discutat cu Excelenta Sa si despre firmele germane din Iasi si despre implicarea acestora in viata cultural-artistica ieseana, un exemplu fiind compania Continental care sustine cea de-a doua editie a Festivalului Afterhills Music & Arts.
 
La finalul intanirii, Ambasadorului Republicii Federale Germania in Romania s-a aratat deosebit de incantat de aceasta vizita si de faptul ca a revenit la Iasi.