Imprimare
PDF

Iasi: Peste 700 de specialisti din 10 tari vor participa la Congresul Societatii Balcanice de Stomatologie (10 – 12 mai)


In perioada 10-12 mai, la Iasi, la Palas Congres Hall si Teatrul National „Vasile Alecsandri“, se va desfasura cea de-a 23-a editie a Congresului Societatii Balcanice de Stomatologie (BaSS), unul dintre principalele evenimente ale anului in Europa, abordand tematica „medicinei dentare a tanarului in raport cu cea a pacientului varstnic”.
Astfel, in anul Centenarului, Congresul Societatii Balcanice de Stomatologie (BaSS 2018) pozitioneaza decisiv Iasul pe harta evenimentelor de interes national si international. BaSS este una dintre cele mai importante organizatii profesionale in domeniul stomatologiei din tarile balcanice si este afiliata la Federatia Dentara Internationala (FDI). FDI este cea mai mare organizatie mondiala in domeniul stomatologiei pe baza de membership. Este forumul reprezentativ pentru mai mult de 1 milion de medici stomatologi din lumea intreaga si cuprinde circa 200 de asociatii internationale ale medicilor dentisti din peste 130 de tari.
 
In contextul Congresului BaSS, FDI va fi reprezentata la Iasi la cel mai inalt nivel prin participarea unor lideri mondiali de opinie in domeniul stomatologiei. Cu acest prilej, vor fi dezbatute si enuntate politici de sanatate privind internationalizarea practicii medicale stomatologice.
 
In plan national, Congresul BaSS este organizat de Asociatia Dentara Romana pentru Educatie, Asociatia Societatea Romana de Reabilitare Orala, sub egida Societatii Balcanice de Stomatologie. Evenimentul beneficiaza de parteneriatul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iasi, Primariei Municipiului Iasi, Academiei Romane, Academiei de Stiinte Medicale din Romania, Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, in colaborare cu Federatia Dentara Internationala, Organizatia Regionala Europeana a FDI (ERO), Organizatia Regionala Africana a FDI (ARO), Congresul International de Implantologie Orala (ICOI), Centrul German pentru Implantologie Orala (DZOI), Asociatia Europeana a Studentilor Dentisti (EDSA), Young Dentists Worldwide (YDW), Societatea Medicilor si Naturalistilor (SMN), Forum Odontologicum, Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania (AMSPPR), Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice (UNAS), Colegiul Medicilor Dentisti Iasi.
 
Organizatorii isi propun ca acest eveniment stiintific sa ramana un reper in istoria BaSS si a evenimentelor stiintifice din Romania, oferind practicienilor din intreaga lume o ocazie ideala de a continua procesul formativ de performanta, racordandu-se astfel la ultimele noutati din practica medicala si medicala dentara. Manifestarile Congresului vor avea un caracter interdisciplinar, adresandu-se atat practicienilor, medicilor stomatologi, cat si specialistilor din domeniul medical si tinerilor medici rezidenti si studenti.
 
Ceremonia de deschidere a Congresului va avea loc joi, 10 mai 2018, de la ora 17:00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi.